Cei mai mari ucigași în serie din România. O femeie ocupă primul loc. Câte victime a făcut „Văduva Neagră”

Ultima actualizare:

De-a lungul timpului, în România au existat o serie de criminali în serie care au impresionat prin sadismul lor. După numărul de victime și modul de operare, aceștia sunt cei șapte cei mai feroce criminali în serie români. Iar, surprinzător, pe prima poziție, după calculul numărului de victime confirmat oficial, se află o femeie.

Top 7 cei mai feroce criminali în serie din România / Foto: Capturi video
Top 7 cei mai feroce criminali în serie din România / Foto: Capturi video

1. Vera Renczi - „Văduva Neagră”

În prezent, nu se mai ştiu prea multe lucrurile despre femeia care ocupă primul loc în acest top al celor mai sadici ucigași în serie de origine română. Vera Renczi, cunoscută ca „Văduva Neagră”, s-a născut la finalul secolului al XIX-lea, în București, în urma legăturii ilegitime dintre un om de afaceri ungur şi o frumoasă româncă. A părăsit orașul natal la 13 ani și s-a mutat la tatăl ei, la Berkerekul, după pierderea mamei sale.

Până la vârsta de 18 ani ea a avut numeroase aventuri amoroase (cu sute de bărbaţi, de la elevi de liceu până la bancheri şi oameni de afaceri) și scandalurilor sexuale. S-a căsătorit ulterior cu un influent bancher austriac, Karl Schick, iar viața ei s-a schimbat complet. Acum o soție atentă și fidelă, Vera a dat naștere și unui băiețel, Lorenzo. Însă, după doar un an, tragedia lovește. Soțul ei a dispărut brusc, aceasta spunându-le apropiaților că a decedat ulterior într-un accident de maşină în România, după ce a părăsit-o.

Se recăsătoreşte, după doi ani, cu un important om de afaceri sârb, Joseph Renczi, care, la rândul său, dispare în mod misterios. După aceste evenimente, Vera are o perioadă în care aventurile amoroase şi scandalurile sexuale se ţin lanţ, iar cei mai mulți din zecile de amanți care îi trec pragul dispar. În primăvara anului 1926, după lungul șir de dispariții, oamenii legii decid să investigheze.

Aceștia au descoperit în cripta familiei 35 de sicrie din zinc, așezate în cerc și în care se aflau cadavrele a 34 de bărbaţi, printre care şi cei doi soţi ai Verei și chiar trupul fiului ei de 10 ani, Lorenzo. Victimele fuseseră otrăvite cu arsenic. Ceea ce este surprinzător, este faptul că, Vera Renczi nu a fost condamnată la moarte, ci doar la închisoare pe viaţă, mutată ulterior într-un ospiciu, din cauza tulburărilor mentale. A murit câțiva ani mai târziu unde a fost internată, la vârsta de 57 de ani, în 1960.

2. Vasile Tcaciuc - „Măcelarul din Iaşi”

Vasile Tcaciuc este unul dintre cei mai periculoşi criminali din toate timpurile și este doar o întâmplare care face să nu ocupe prima poziţie a topului. Totul a început în 1935, după ce Vasile Tcaciuc a comis mai multe jafuri şi tâlhării, șase cadavre ale victimelor sale au fost găsite sub podeaua unui imobil din Iaşi. Toate prezentau urme de lovituri cu un corp contondent, un topor special, folosit la tranşarea vitelor mari.

Numărul victimelor sale, deşi necunoscut cu exactitate, ar fi de 26, iar Wikipedia l-a inclus în lista criminalilor români cu cele mai multe victime. Prinderea ucigaşului nu a fost foarte dificilă, de fapt, Vasile Tcaciuc, se afla deja în arestul poliţiei pentru jafurile și tâlhăriile făcute, recunoscând uciderea celor șase victime, dar, ulterior, și a altor 20 de omoruri. În timpul reconstituirii uneia dintre crime, Vasile Tcaciuc a fost ucis pe loc de mai multe focuri de revolver după ce a încercat să fugă.

3. Florea Rîmaru

În ciuda faptului că s-a dovedit de un sadism fără seamăn, nu se ridică la notorietatea fiului să, Ion Rîmaru, dar, se poziționează înaintea sa în top datorită faptului că oamenii legii nu erau nici măcar pe aproape de a reuși să îl prindă. Victimele sale au fost cinci femei, iar descoperirea a avut loc la mai bine de un an de la execuţia fiului său, când cadavrul unui bărbat ce părea că ar fi căzut din tren a fost dus la IML.

Așa, la examinarea amprentelor, oamenii legi au aflat că se potriveau cu cele găsite la locul a cinci crime, săvârşite în Bucureşti în perioada 1944-1945. Modul de operarea avea să fie copiat ulterior de Ion Rîmaru, care, în timpul procesului, a încercat să îl acuze pe tatăl său, susținând că acesta a ucis în perioada 1970-1971, ci nu el.

4. Ion Rîmaru

Ion Rîmaru a terorizat Bucureştiul în urma cu aproape patru decenii. Prima lui victimă a fost găsită în data de 5 martie 1971, însă a fost acuzat ulterior de trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, șase tentative de omor, cinci violuri, o tentativă de viol și mai multe furturi și tâlhării. „Semnătura” acestui criminal era mușcatura pe care o lăsa pe unele părți ale trupului victimelor sale (sâni, organe genitale).

A fost prins cu greu și asta datorită faptului că a făcut o greșeală - a pierdut o adeverinţă medicală lângă trupul uneiea dintre victime. Student de la Medicină Veterinară, Ion Rîmaru avea să-şi recunoască faptele și a primit pedeapsa cu moartea. Astfel, pe 23 septembrie 1971, în curtea penitenciarului de la Jilava, ucigașul a fost executat prin împușcare.

5. Iancu Berilă

În vremea celui de-al Doilea Război Mondial, Iancu Berilă, o namilă de om originar din Galaţi, a fost acuzat de cel puțin 20 de crime, brutari şi familiile acestora. De fapt, el a ucis patru familii, două în Galaţi, una în Brăila şi alta în Buzău, fiind capturat şi trimis la ocnă după ultima crimă. Reuşeşte să evadeze de la ocnă, iar în timp ce se pregătea să ucidă familia unui brutar din Slatina, este prins din nou. După alte trei tentative de evadare, șase ani mai târziu, Iancu Berilă a murit în detenție.

6. Nicolae Purecică - „Nae Chioru”

Poreclit „Nae Chioru”, Nicolae Purecică este considerat şi acum cel mai cunoscut criminal originar din cartierul bucureştean Ferentari. Însă, culmea, teribelele sale omoruri nu au avut loc în Bucureşti, ci la Oradea, unde se refugiase de celebrul comisar Alimănescu. Lui „Nae Chiorul” i-au fost atribuite direct şase victime și a fost capturat chiar de Eugen Alimănescu. Însă, infractorul nu a supravieţuit însă decât câteva zile, deoarece era grav rănit. Astfel. Nicolae Purecică nu a mai ajuns niciodată în faţa judecătorilor.

7. Grigore Uruc - „Asasinul de Anul Nou”

Grigore Uruc era un ţăran analfabet din satul Ţintaşi, judeţul Buzău. Toate cele patru victime ale sale, doar orfani cu vârstele de 12-14 ani, au fost ucise în noaptea de Anul Nou: 1984-1985, 1985-1986, 1986-1987 şi 1987-1988. Modul său de acțiune era aplicarea a zeci de lovituri de cuţit. A fost prins în noaptea dintre anii 1987 şi 1988 de zeci de miliţieni şi de procurori, ultima sa victimă fiind o fetiţă de 14 ani ce a nu a putut fi salvată. Grigore Uruc a fost prins la doar câteva minute după ce a ucis-o.

A fost executat la 11 iunie 1988, după ce a fost condamnat la moarte. Aceata a fost penultima condamnare la moarte din timpul regimului comunist.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!     

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
Mici pe gratar FOTO Shutterstock jpg
earthworm 686592 1280 jpg
belgium 6497401 1280 jpg
pestera Farcu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net