Cel mai periculos leac băbesc! Feriți-vă complet de așa ceva

Ultima actualizare:

Practica pseudo-medicală a tăierii sub limbă a devenit subiectul unei ample dezbateri în comunitățile rurale din România. Transmisă din generație în generație, această metodă este promovată de unii practicieni ca fiind un remediu pentru diverse afecțiuni grave și pentru eliminarea substanțelor toxice din organism. Atenție însă, acest procedeu este extrem de periculos și complet fals spun medicii. Este important să conștientizăm că astfel de practici medievale nu au nicio bază ștințifică și chiar ne pot îmbolnăvi!

Cel mai periculos leac băbesc! Feriți-vă complet de așa ceva
Cel mai periculos leac băbesc! Feriți-vă complet de așa ceva

Cel mai periculos leac băbesc! Feriți-vă complet de așa ceva

Această practică este respinsă de comunitatea medicală oficială. Medicina tradițională nu susține eficacitatea acestei metode și specialiștii atrag atenția asupra potențialelor riscuri și efecte secundare asociate.

Unul dintre susținătorii notorii ai tăierii sub limbă din România este Cornel Ciobanu, un asistent medical din județul Hunedoara. Cu o experiență de zeci de ani în domeniu, Ciobanu argumentează că această practică poate trata o varietate de afecțiuni pentru care medicina tradițională nu oferă soluții viabile.

Prin incizarea superficială a celor două vase de sânge de sub limbă se elimină toxinele şi se produce o oxigenare a întregului organism, eliminând, în mare parte, şi cauzele care au dus la îmbolnăvirea persoanei. Prin această metodă băbească, se pot trata şi vindeca afecţiuni precum hepatita A, B şi C, ciroza hepatică, diabetul, hipertensiunea arterială, tromboflebita, infarctul, accidentul vascular cerebral, constipaţia, trigliceridele şi chiar psoriazisul, îmbunătăţind, totodată, circulaţia periferică a sângelui”, susţinea Cornel Ciobanu, într-un interviu dat publicaţiei online infomm.ro., citat de Adevărul.ro. 

Atenție însă! Absența unor dovezi științifice solide și a unei recunoașteri oficiale îi determină pe mulți experți să privească cu scepticism această practică. 

Medicul urgentist Tudor Ciuhodaru respinge la fel de vehement procedura pseudo-medicală: „Lipsa educaţiei medicale poate să ucidă. Este greu de înţeles cum o procedură practicată pe scară largă în Evul Mediul s-a perpetuat până în prezent. Este imposibil să crezi că poate exista un tratament care să vindece tot, de la Hepatita A la impotenţă"., conform sursei citate.

Așadar, este important să ne ferim de astfel de practici. Rețineți că este priculos să luăm până și medicamente după ureche. Recent, de pildă, o tânără din Iași a suferit un transplant de ficat, după ce a luat prea mult paracetamol fără prescripție. Femeia nu știa că suferă de heptatia B și astfel și-a intoxicat ficatul. Minunea a făcut ca medicii să găsească la timp un donator și a fost salvată la limită.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
vouchere de vacanta jpg
uscare par jpg
image png
moda in perioada comunista, expozitie la muzeul judetean olt   foto alina mitran (10) jpg
mihaela bilic instagram jpg
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net