Lidia Fecioru, leacuri pentru bronșită și tuse. Ai nevoie de un ingredient banal și o găleată

Ultima actualizare:

Lidia Fecioru, unul dintre cei mai cunoscuți bioenergoterapeuți din România vine în atenția cetățenilor cu un remediu pentru tratarea bronșitei și care elimină definitiv tusea. Principalul ingredient este pelinul. 

Remedii pentru tuse / foto: Pixabay
Remedii pentru tuse / foto: Pixabay

Prezentă în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse”, de la Antena 3, vedeta a vorbit despre una dintre cele mai mari afecțiuni întâlnite în rândul românilor, mai ales în sezonul rece: bronșita. Lidia Fecioru a oferit rețeta pentru leacul cu tinctura de pelin care acționează ca un adevărat medicament. 

Cum se prepară leacul cu tinctura de pelin 

Bioenergoterapeutul a vorbit despre beneficiile oferite de tinctura de pelin, cât și despre modul în care se folosește pelinul: 

„Este perioada de iarnă și poate nu aveți de unde lua pelin, dar există la plafar tinctură de pelin. Acesta face foarte bine la hârcâit pentru cei care se confruntă cu asta după o răceala, după o tuse grea.

Puneți picioarele într-o găleată cu vreo cinci litri de apă caldă și 80 de grame de tinctură de pelin. În acest timp respirați adânc.

Astfel, veți îmbunătăți circulația periferică și va dispărea țiuitul din urechi și veți trata și bronșita”, spune Lidia Fecioru.

Lidia Fecioru, mai multe leacuri pentru tuse 

Cu siguranță fiecare dintre noi ne-am confruntat cu tusea dobândită în urma unei răceli, și remediile naturiste, preparate în casă, încă sunt la mare căutare. Lidia Fecioru ne oferă două remedii pentru tuse: unul din lapte, și altul din ceapă.

„Pentru că toată lumea este răcită, voi da un leac pentru tuse. Luăm o ceaşcă de lapte, pune o lingurinţă de unt, o linguriţă de miere, un vârf de linguriţă de bicarbonat şi un gălbenuş de ou. Este aur curat pentru tuse. Pentru adulţi, se pune şi o linguriţă de coniac”.

Cât despre dulceața de ceapă, mai jos aveți rețeta: 

„Se iau 500 de grame de ceapă, o curăţăm, o tocăm mărunt, punem 400 de grame de zahăr şi un litru de apă.

O punem la foc mic şi o fierbem 3 ore. Când a terminat de fiert şi o lăsăm puţin să se răcească, adăugăm acolo 50 de grame de miere.

Dăm copiilor 6 linguriţe pe zi şi adulţilor câte 4-6 linguri mari. Se iau de obicei înainte de masă cu jumătate de oră. Tusea trece cam în 3-4 zile cu această soluţie. 

Se ţine într-un borcan de sticlă la frigider sau chiar pe masă”, a mai explicat Lidia Fecioru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
ocna mures jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net