Cel mai sărac oraș din România. Oamenii pleacă pe capete și e în pragul falimentului

Ultima actualizare:

România este marcată de provocări economice și sociale, iar orașul Negrești din județul Vaslui este un simbol al sărăciei și dificultăților cu care se confruntă unele localități din țara noastră. Cu resurse limitate și perspective sumbre, locuitorii acestui oraș se luptă zi de zi pentru a face față unei realități dure și îngrijorătoare.

Negrești. Foto: arhiva.
Negrești. Foto: arhiva.

Doar 900 de locuitori din Negrești au un job

Doar 900 de locuitori din acest oraș, din aproape 15.000 câți sunt în total, au un loc de muncă, restul fiind șomeri. Tocmai din acest motiv, Negreștiul este considerat de mulți cel mai sărac oraș din România.

Imaginea orașului contrastant cu comunele din jur este alarmantă. Lipsa industriei, a serviciilor și a infrastructurii esențiale cum ar fi un spital funcțional adâncește ruptura socială și economică din comunitate. Tinerii, în lipsa oportunităților de muncă, au plecat spre alte țări în căutarea unui trai mai bun, lăsând în urmă un oraș în declin și o populație îmbătrânită și vulnerabilă.

Șomaj ridicat și lipsa perspectivelor de dezvoltare economică

Fondurile europene și investițiile sunt doar un vis pentru locuitorii din Negrești, iar autoritățile par să fie nepăsătoare în fața acestei realități dezolante. Șomajul ridicat și lipsa perspectivelor de dezvoltare economică alimentează disperarea și incertitudinea în rândul comunității.

Situația disperată a orașului este reflectată în poveștile de viață ale oamenilor de acolo. Unii luptă să supraviețuiască, primind ajutoare sociale și sprijin financiar de la cei plecați la muncă în străinătate. Alții se descurcă cu greu, trăind în condiții precare și fără acces la servicii de bază.

În contrast, comuna Hoceni, din apropiere, strălucește ca un exemplu de succes în accesarea fondurilor europene și în investițiile în infrastructură și servicii publice. Această discrepanță accentuează și mai mult tragedia socială a orașului Negrești și subliniază lipsa de echitate și coeziune în dezvoltarea regională.

În timp ce autoritățile locale încearcă să găsească soluții pentru revitalizarea orașului, lipsa resurselor și a sprijinului guvernamental îngreunează eforturile de reconstrucție și redresare. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
horoscop png
image
image
image
image
image
image
facebook1 jpg
emil racovita colaj captura video jpg
Bronz - arsuri solare FOTO Shutterstock
62137595 jpg
fructe pexels jpg
biserica de la ersig adevarul ro jpg
avion pexels jpg
protest studenti gaza 2 768x576 jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net