Cu ce s-a ocupat Regina Ana, înainte de a forma o familie cu Regele Mihai. Ce meserie banală avea

Regina Ana se stingea din viața, pe 1 august, într-un spital din Elveția, la vârsta de 92 de ani, iar regele Mihai, care avea să moară și el doi ani mai târziu, i-a fost alături de ea până și-a dat ultima suflare.

Regele Mihai și Regina Ana au fost mulți ani împreună / foto: arhiva
Regele Mihai și Regina Ana au fost mulți ani împreună / foto: arhiva

Cei doi au format cel mai longeviv cuplu din istoria monarhiei României. Totuși, puțini sunt cei care știu cu ce se ocupa Ana înainte să devina soția Regelui Mihai.

Principesa Ana de Bourbon-Parma s-a născut la 18 septembrie 1923, la Paris, și a fost fiica Principelui Rene de Bourbon-Parma și a Principesei Margareta a Danemarcei. Primii ani din viață i-a petrecut în Franța, alături de cei trei frați ai săi, Jacques, Michel și André.

Ana avea șase prenume

Ana a avut la botez şase prenume, Anne Antoinette Françoise Charlotte Zita Marguerite. Cu toate acesta, apropiații au alintat-o întotdeauna Nane.

„Așa îmi spunea fratele meu Jacques pentru că nu putea pronunța Anne”, a povestit Regina Ana într-un interviu pe care l-a acordat în 2008 la TVR 1.

Jacques avea să-și găsească sfârșitul într-un cumplit accident de mașină produs pe o șosea din Danemarca.

Prima ei guvernantă a fost o învăţătoare din Italia. Îi plăcea să meargă pe bicicletă și să pescuiască iar la vârsta de 12 ani a făcut, la Paris, cursuri de scrimă. Ulterior, ea a urmat și cursuri de infirmieră la Casablanca.

Regina Ana a lucrat ca vânzătoare și a fost pe front

Între 1939-1941, Principesa Ana a urmat o şcoală de Arte Frumoase la New York, fiind o mare pasionată de pictură. Totuși, ea a fost nevoită să muncească pentru a avea bani de buzunar. Ea a lucrat ca vânzătoare în magazinele Bloomingdale’s și Macy’s, acesta din urmă situat în Herald Square din New York.

„Am fost vânzătoare de panglici și de flori artificiale. Nu prea mi se potrivea, dar era foarte plăcut să aranjez vitrina. Este ciudat câți oameni pot cumpăra panglici și flori artificiale”, și-a amintit Regina Ana în interviul acordat TVR 1 în urmă cu 13 ani.

La 19 ani, Ana, soția Regelui Mihai, avea să se înroleze în armată, pentru a lupta în războiul antinazist. A mers pe frontul african, apoi pe cel european şi, în final, pe frontul german în calitate de ofițer de legătură. Cu această ocazie avea să cunoască îndeaproape Jeep-urile, mașini de care era îndrăgostită dintotdeauna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net