Regele Mihai și Regina Ana, iubire desprinsă din cele mai frumoase scenarii de film. Au fost căsătoriți 72 de ani și doar moartea i-a separat

Într-o lume în care cuvântul iubire nu prea mai înseamnă, pentru unii, mare lucru, Regele Mihai și Regina Ana au demonstrat contrariul. Cei doi s-au îndrăgostit nebunește unul de celălalt și căsnicia lor a durat nici mai mult, nici mai puțin de 72 de ani. Nu i-a despărțit nimeni și s-au respectat o viață întreagă!

În anul 1948, pe data de 10 iunie, Regele Mihai își unea destinul cu cel al Anei, femeia care îl cucerise prin frumusețea și simplitatea ei. 

Povestea de iubire pe care numai moartea a spulberat-o

Regele Mihai a avut o admirație aparte pentru Regina Ana. Aceasta i-a devenit soție pe data de 10 iunie 1948, iar nunta lor a fost una desprinsă din basme. 

Evenimentul a avut loc în Grecia, ca urmare a invitației Regelui Pavlov și a Reginei Frederica. Deși mariajul a fost unul marcat de aspectele politice și religioase, chimia și iubirea dintre cei doi a dăinuit timp de 72 de ani. 

Momentul în care Ana de Bourbon-Parma a intrat în familie regală a României nu a fost unul tocmai plăcut și nici comod. La vremea respectivă, țara noastră era invadată de nu mai puțin de 1 milion de soldați. Motivul care a stat în spatele nunții din Grecia a fost sovietizarea României. În caz contrar, Regele Mihai și Regina Ana ar fi avut parte de nunta lor la București și toți românii ar fi putut să ia parte la bucuria lor. 

Regele Mihai și Regina Ana, la nunta lor din Grecia
Regele Mihai și Regina Ana, la nunta lor din Grecia

Citește și - 2 ani de la moartea Regelui Mihai. A fost mușcat de un câine turbat și a fost agent de bursă

Regina Ana a devenit familiară și cunoscută României abia după anul 1989. după căderea comunismului la noi în țară. 

Cum a început povestea de iubire dintre Regele Mihai și Regina Ana

Regele Mihai și Ana s-au întâlnit la nunta Principesei Elisabeta a II-a cu Principele Philip. Între cei doi a fost dragoste la prima vedere, astfel că, la numai o săptămână de la prima lor întâlnire, Regele Mihai a făcut pasul cel mare și i-a cerut mâna Anei. 

După încoronarea Reginei Elisabeta, Regele Mihai, mare iubitor al țării noastre, s-a întors în România. Din păcate, a abdicat la 30 decembrie 1947, forțat de circumstanțe. 

Plecat în exil, Regele Mihai s-a focusat atât pe chestiunile de stat, politice, cât și pe legătura cu Ana. Cei doi au trăit împreună în exil, iar Regina Ana a poposit în România abia la Paște, în anul 1992. A fost primită de români cu brațele deschise, iar Regele Mihai a fost extrem de iubit, în ciuda istoriei controversate legate de abdicare. 

„Nu l-am revăzut pe Rege până în luna mai a anului 1948. Atunci m-a întrebat dacă sunt pregătită să împart viaţa cu el, în exil şi am răspuns: da”, a povestit, la un moment dat, Regina Ana. 

Timp de 72 de ani, cei doi s-au iubit necondiționat, s-au sprijinit și și-au fost alături unul altuia și la bine, dar și la rău, după cum au jurat. Povestea de iubire dintre ei rămâne una memorabilă! Nimic nu a reușit să-i despartă, nimic în afară de moarte. Regina Ana a fost prima care ne-a părăsit, aceasta decedând pe 1 august 2016. Un an mai târziu, pe 5 decembrie 2017, a murit și Regele Mihai. Cei doi au avut, împreună, 5 copii: Elena, Margareta, Sofia, Irina și Maria. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
pensie jpeg
pupaza pexels jpg
schelet arhiva jpg
Valea Cernei și Cernișoarei, după inundatii  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (90) jpg
ungaria romania colaj pexels jpg
Gustav Klimt Immersive Experience Gold in Motion 2 jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net