Cu ce trebuie să stropești pomii fructiferi în luna august. Așa vei scăpa de omizi și dăunători

Luna august este extrem de importantă pentru pomii fructiferi. Oamenii pasionați de horticultură știu deja că aceștia au nevoie de o atenție deosebită în această perioadă și de îngrijiri speciale. Iată ce trebuie să faci.

Cu ce stropim pomii fructiferi în luna august
Cu ce stropim pomii fructiferi în luna august

Cum scăpăm pomii fructiferi de dăunători în lua august

În general, în zilele caniculare, pomii fructiferi trebuie stropiți pentru a asigura recolta de toamnă și pentru a preveni apariția dăunătorilor, cum ar fi omizile sau afidele. Fondatorul Pepinierelor Roman din Afumați, județul Ilfov a vorbit despre tratamentele pomilor și măsurile urgente pe care oamenii trebuie să le ia, dacă au livezi.

Se pare că în perioada secetoasă, dăunătorii sunt extrem de agresivi și apar din ce în ce mai mulți. Omizile, păduchii de frunze, cicadele sau defoliatorii sunt printre cei care afectează considerabil pomii fructiferi, iar pomicultorii trebuie să fie foarte atenți la bolile de vară pe care aceștia le pot cauza, precum făinare, pătări ale frunzelor sau rapăn.

Marius Roman recomandă măsurile agrotehnice, iar ulterior tratamentele cu produse de protecție a plantelor, potrivit agrointel.ro.

Tratamentele pe care trebuie să le ia în considerare pomicultorii

Inginerul atrage atenția oamenilor care au livezi și spune că cei care observă atacuri cu afide sau omizi, trebuie să rupă lăstarii infestați și să le dea foc, deoarece o simplă aruncare a lor nu este suficientă, deoarece aceștia pot ajunge din nou la pomii fructiferi.

De asemenea, este indicată greblarea, strângerea și arderea frunzelor ce cad din pomi, ba chiar este necesară și strângerea fructelor bolnave și îndepărtarea lor atât din pomi, cât și din grădină. Potrivit inginerului, pentru producția care urmează să fie recoltată în următoarele 10 zile, există următoarele produse de tratament: Switch-0,1% + Karate Zeon-0,02%, menționând că timp de o săptămână nu se vor recolta sau consuma fructe din acești pomi.

În cazul soiurilor care au fost recoltate sau la care fructele nu se vor consuma în următoarele 2 săptămâni, se vor trata după următoarea schemă: Luna Experience-0,05% + Folpan-0,15% + Afinto-0,02%.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
colin farrell transformare jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
inundatii (4) jpeg
1 student din 3 renunţă la facultate pentru că a ales greșit jpg
avion pexels jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net