Cu siguranță nu știai! Motivul pentru care câinii obișnuiesc să îngroape obiectele sau hrana pe care i le oferi

Despre câini se spune că sunt cei mai buni prieteni ai omului. Nu doar ne apără de pericole, ci și reușesc să se apropie atât de mult de noi, dând dovadă de multă iubire. Comportamentul lor încearcă să transmită ceva anume, ca și în cazul în care ascund obiectele primite din partea stăpânului. Ce înseamnă, de fapt, acest lucru.

Motivul pentru care câinii îngroapă diverse obiecte / foto: Pixabay
Motivul pentru care câinii îngroapă diverse obiecte / foto: Pixabay

Câinele este considerat unul dintre cele mai apropiate animale de om și, totodată, prietenul acestuia. De-a lungul timpului, anumite studii au dovedit faptul că acest patruped este capabil să perceapă starea emoțională a stăpânului său și să dea dovadă de mult devotament și atașament.

Motivul pentru care câinii îngroapă mâncarea, jucăriile sau alte obiecte

Potrivit informațiilor oferite de specialiștii în psihologie canină, care au analizat acest comportament de a îngropa anumite obiecte, s-au descoperit mai multe motive pentru care o fac.

În primul rând vorbim despre instinctul de conservare al câinilor. Conform cercetătorilor, este prezent la orice fel de rasă, astfel că, precum strămoșii lor procedau în sălbăticie, acesta este principalul motiv pentru care câinii aleg să își ascundă hrana sau obiectele.

„De cele mai multe ori, când ascund lucruri o fac din instinct, pentru a-și aduna și păzi mâncarea și bunurile. Cu toate că s-ar putea să vedem cum câinele ascunde un os între pernele canapelei, trebuie să înțelegem că aceasta este natura lui, nu reprezintă o obrăznicie. El face economii pentru mai târziu, așa cum veverițele ascund nucile, iar oamenii pun obiecte de valoare într-un seif”, a explicat expertul Kate Naito, pentru akc.org.

Comportament anxios

Semne că patrupedul tău are un comportament anxios / foto: Pixabay
Semne că patrupedul tău are un comportament anxios / foto: Pixabay

Câinele poate avea acest comportament și în momentul în care trăiește în preajma altor patrupede și îi este furată hrana sau alte obiecte, ajungând astfel să se teamă că acest episod s-ar putea repeta. Poate fi, de asemenea, și un semnal de alarmă pe care ar încerca să i-l transmită stăpânului.

De asemenea, este posibilă și varianta potrivit căreia să fie sătul și să-și dorească să conserve restul de hrană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
12357203 jpg
image
image
image
image
image
image
banner Grecia
udare muscate jpg
„Salvatorul de biserici“  Cum l a convins inginerul Eugeniu Iordăchescu pe Nicolae Ceauşescu să nu demoleze lăcaşurile de cult în anii ’80  jpeg
Fostul combinat din Călan  Sursa  Ilustrate circulate   (1) jpg
Methoni jpg
par vopsit jpg
cascada urlatoarea jpg
Edgar Allan Poe by Vallotton jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net