De ce își ling câinii stăpânii? Ce mesaj doresc să-ți transmită

Ultima actualizare:

Iată o întrebare pentru oricine a fost nevoit să-și șteargă saliva canină de pe față măcar o dată: de ce câinilor le place să îi lingă pe oameni? Din păcate, în acest moment, nu este posibil să știi exact ce gândesc câinii, în timp ce încearcă să-ți șteargă toată fața cu limba. Cu toate acestea, experții au mai multe idei despre ce se ascunde în spatele acestui comportament.

Câinele te linge ca să-ți câștige atenția. Foto: Click.
Câinele te linge ca să-ți câștige atenția. Foto: Click.

Te salută și vor să-ți câștige atenția

Motivele principale: câinii te ling pentru a saluta și a câștiga atenția. „Este, în esență, un comportament social care provine din istoria lor evolutivă”, spune dr. Emily Blackwell, lector în comportamentul și bunăstarea animalelor de companie la Universitatea din Bristol. „Este un salut și poate fi luat ca un compliment.

Până acum, atât de adorabil! Cu toate acestea, motivul pentru care câinii îndeplinesc instinctiv acest comportament este mai puțin drăguț. „Cățeii au învățat, în general, să-și lingă mama pentru a o saluta și, de asemenea, să o încurajeze să ia mâncare. Mama va regurgita apoi material pentru ca puiul să le mănânce”, spune Blackwell.

Acum, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să vărsați imediat pe orice câine care vă linge. Mai ales dacă este al unui străin. După cum spune Blackwell, pentru câinii adulți, acesta este, în primul rând, un comportament social și este menit ca un salut, scriu cei de la Sciencefocus.com.

Câinele tău va putea să culeagă mult mai multe informații folosind nasul și gura decât pot oamenii. Datorită simțurilor lor intensificate, câinii vor linge uneori urina altui câine ca o modalitate de a înțelege informațiile pe care le miros mai în detaliu. Acest lucru ne poate părea groaznic pentru noi, dar îi permite animalului dvs. de companie să înțeleagă dacă câinele este mascul sau femelă, sterilizat sau necastrat și chiar stresat de la mic!

Căutarea atenției

Este foarte normal ca puii să lingă atât oamenii, cât și alți câini atunci când spun „bună ziua”. Acest lucru este de obicei însoțit de o mulțime de mișcări sociabile și excitabile ale cozii și mișcări ale corpului. Pe măsură ce cățeii îmbătrânesc, ei tind să facă acest lucru mai puțin, dar dacă linsul primește multă atenție (ceea ce o face adesea), atunci este probabil să rămână o mare parte din comportamentul lor de salut.

Câinii învață, de asemenea, că este o modalitate grozavă de a atrage atenția în alte momente – dacă zâmbim și îi mângâiem atunci când ne linge, atunci întărim cu ușurință acest comportament.

Sănătate

Deoarece câinii nu au mâini ca oamenii, adesea își vor folosi limba pentru a linge o zonă de iritare sau o rană pentru a se mângâia. Lingerea obsesivă a unei anumite zone ar trebui monitorizată îndeaproape și, dacă persistă, ar trebui să discutați cu medicul veterinar pentru a vedea ce ar putea cauza acest lucru.

Afecţiune

Desigur, așa cum vrem cu toții să auzim, și linsul poate fi absolut un semn de afecțiune. Oricât de mult câinii își vor linge stăpânii pentru atenție, ei caută atenția de la tine pentru că vor să interacționeze cu tine. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net