Cum să câștigi la ciocnitul ouălor de Paște. Secretul care te face invincibil

Ultima actualizare:

Sărbătorile Pascale vin cu o sumedenie de tradiții îndrăgite de toată lumea. Unul dintre cele mai așteptate momente la reuniunile în familie sau la vizitele prietenilor este ciocnitul ouălor de Paște. Un truc simplu vă face să fiți campionul zilei.

Trucul care te ajută să câștigi la ciocnitul ouălor de Paște. Foto: Pixabay
Trucul care te ajută să câștigi la ciocnitul ouălor de Paște. Foto: Pixabay

Trucul care te face să fii campion la ciocnitul ouălor de Paște

Obiceiul de Paște cel mai iubit, pe lângă mersul la biserică și mâncarea gustoasă, este ciocnitul ouălor. Fiecare vrea să iasă triumfător din acest ritual fermecător. Ne chinuim să alegem oul perfect, calculăm unghiul de lovire, uneori trișăm, și facem toate aceste lucruri pentru că vrem scăpăm nevătămați din acest turnir.

Din fericire, se pare că există mici detalii care pot face diferența în bătalia ouălor de Paște. Din bătrâni se spune că trebuie să fugi de tentația de a alege oul cel mai ascuțit. Știu, toți punem mâna pe cel mai ascuțit, dar „experții” consideră că aceasta este o greșeală fundamentală care îți va afecta longevitatea în cadrul competiției desfășurate în familie.

Vezi și Cum aflăm dacă ouăle de Paște sunt stricate sau nu. Testul simplu care ne arată dacă le putem vopsi

Așadar, nu ouăle ascuțite te fac să răpui cât mai mulți adversari, ci cele cu formă mai rotundă. Bun, dacă am lămurit această dilemă, mai există un detaliu care necesită un pic de atenție.

Ce trebuie să faci ca să fii invincibil la ciocnitul ouălor de Paște

Trebuie să cauți un ou cu coaja densă și rezistentă. Așa că ia o lingură de lemn și ciocnește ușor în ou, pentru că adevăratul secret este înăuntru. Dacă sunetul este unul sec, atunci asta înseamnă că ai găsit ce căutai.

Vezi și Cele mai bune filme de Paște pentru întreaga familie

Așadar, cu cât zgomotul este mai sec, cu atât mai rezistent este oul. Iar dacă nu ești mulțumit de aceste sfaturi, poți oricând să trișezi românește și să lovești un pic în lateralul oului deținut de cealaltă persoană. 

Ce simbolizează ouăle de Paște

Ouăle roșii de Paște au o mare importanță religioasă. Coaja oului simbolizează piatra care a închis mormântul lui Iisus Hristos. Astfel, se spune că spargerea oului reprezintă renașterea și învierea Mântuitorului.

Deși se obișnuiește că ouăle să fie vopsite în mai multe culori, doar înroșirea ouălor are o puternică însemnatate religioasă. În multe colțuri ale lumii, ouăle roșii de Paște simbolizează sângele care s-a scurs după ce Fiul Domnului a fost răstignit.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net