VIDEO Cum aflăm dacă ouăle de Paște sunt stricate sau nu. Testul simplu care ne arată dacă le putem vopsi

Ultima actualizare:

Sărbătorile de Paște vin cu o sumedenie de tradiții și răsfățuri, iar ouăle sunt nelipsite din acest decor. Înainte de vopsirea lor, ar fi bine să facem un test simplu pentru a afla dacă sunt bune de consum. 

Cum testăm ouăle de Paște
Cum testăm ouăle de Paște

Una dintre cele mai iubite tradiții de Paște este ciocnitul ouălor vopsite în Joia Mare. Totuși, în condițiile în care vom mânca mai multe ouă ca de obicei, ar fi bine să fim siguri de calitatea lor.

Pentru a înlătura orice dilemă, Dan Vodnar, profesor de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, ne învaţă cum să facem testul ouălor.

Acesta a postat un mesaj de pagina sa de Facebook Știință cu sare și Piper, în care explică cât de simplu putem testa dacă alimentul este proaspăt sau expirat.

Vezi și Mâncăruri tradiționale de Paște, din carne de miel, care nu îngrașă

Ouăle sunt nelipsite de Paște. Cum testăm dacă sunt stricate sau nu

„Ştiaţi că ouăle stricate (rele) plutesc la suprafața apei?”, scrie cercetătorul român Dan Vodnar. Astfel, un simplu test pe care îl poate face oricine în casă ne ajută să vedem dacă oul este proaspăt sau stricat.

„Dacă trebuie să testăm prospețimea ouălor, le vom pune într-un pahar cu apă rece. Cu cât oul este mai proaspăt, cu atât el se va scufunda mai repede.

Atunci când nu se respectă condițiile de depozitare, ouăle vor pluti la suprafața apei, indicându-ne că el trebuie aruncat", este mesajul transmis de profesorul de Gastronomie Moleculară şi Biotehnologii alimentare, pe pagina de Facebook.

Aşadar, în doar câteva secunde putem să aflăm dacă ne putem apuca să vopsim ouăle de Paşte.

Ce simbolizează ouăle de Paște

Ouă de Paște
Ouă de Paște

Ciocnirea ouălor reprezintă o clipă de distracție în familie. Mai ales cei mici iubesc această tradiție. Ce reprezintă, totuși, acest ritual? Ei bine, se spune că oul de Paște îl simbolizează pe Iisus în mormânt, iar ciocnirea ouălor are ca semnificație deschiderea Sfântului Mormânt și Învierea.

Chiar dacă ouăle se vopsesc în mai multe culori, tradiția originală spune că oul de Paște trebuie să fie colorat cu roșu, deoarece reprezintă sângele lui Isus scurs pe cruce pentru mântuirea lumii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
teren de fotbal jpg
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net