Cum o umilea Regele Ferdinand pe Regina Maria: „Vino mamă a celor patru copii ai mei”

Regina Maria a României, soția celui de-al doilea rege al României, este unul dintre cele mai controversate personaje istorice din România. Viața celor doi soți a fost una extrem de complicată.

Regele Ferdinand și Regina Maria au avut o relație controversată / foto: arhivă
Regele Ferdinand și Regina Maria au avut o relație controversată / foto: arhivă

Soția Regelui Ferdinand a avut mai multe relații extraconjugale, unele chiar cu acordul soțului. Istoricii explică faptul că Maria a căutat iubire la alți bărbați pentru că soțul ei nu o iubea mai deloc.

Maria ar fi avut mai mulți amanți, printre care și colonelul canadian Josh Boyle, aristocratul de origine americană Waldorf Astor, prinţul Barbu Ştirbey, marea iubire a acesteia și Zizi Cantacuzino.

Regina a avut șase copii, dar doar 4 erau ai lui Ferdinand

Regina Maria a avut şase copii. Ultimii doi au fost concepuţi împreună cu prinţul Barbu Ştirbey. Ferdinand a acceptat acest lucru.

Se spune că atunci când se aflau în public, Ferdinand obișnuia să o ia pe Maria peste picior. „Vino, mamă a celor patru copii ai mei!”. În acte, cuplul Regal avea șase copii (Carol al II-lea, Principesa Elisabeta a II-a, Principesa Maria, Principele Nicolae, Principesa Ileana și Principele Mircea).

Nici Carol al II-lea, primul copil al lui Ferdinand și al Mariei, nu se comporta frumos cu surorile lui. Se spune că atunci când prinţul Barbu Ştirbey venea la Palat, Principele Carol o șicana pe sora sa mai mică, Ileana, spunându-i: „Uite-l pe tac-tu!”.

Cu Prințul Știrbey se iubea la Peleș

Potrivit istoricilor, Regina Maria și Prințul Știrbey se iubeau la Peleș. „Prințul Barbu Ştirbey era tot timpul în preajma ei şi se comporta ca un membru al familiei. La Cotroceni sau la Peleş prinţul avea propria lui cameră.

Devenind regină, Maria n-a mai ţinut secretă relaţia, aşa că intrările şi ieşirile ei dese, în camera lui Ştirbey, se petreceau în faţa personalului palatului, fără cea mai mică reţinere şi fără protocolul la care trebuia să se supună de obicei prinţul”, povestea prinţesa Ralu Callimachi, în memoriile sale citate de adevarul.ro.

Regele Ferdinand era la curent despre ceea ce se petrecea chiar sub ochii săi și se obișnuise cu infidelitatea soției.

„Relaţiile intime dintre soţi erau inexistente. Ferdinand ştia exact care erau relaţiile soţiei sale cu Barbu Ştirbey, dar le accepta, se obişnuise cu infidelitatea ei, iar pe prinţ îl preţuia pentru inteligenţa şi tactul său.

Îi cerea întotdeauna sfatul, mai ales că Ştirbey, cumnatul lui Ion I.C.Brătianu, era întotdeauna bine informat. Ferdinand ajunsese până într-acolo încât nu mai lua nicio hotărâre importantă fără a-l consulta pe Ştirbey. Acesta nu se manifesta niciodată în public, îi plăcea să stea în umbră, să savureze rezultatul manevrelor sale materializate în deciziile regale”, scrie istoricul Ioan Scurtu, autorul seriei „Istoria românilor în timpul celor patru regi“ (Editura Enciclopedică, 2011), în volumul al doilea, dedicat Regelui Ferdinand.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Charlotte colaj jpg
image
image
image
image
image
image
image png
555 (15) jpg
62443480 jpg
mucegai baie jpg
Calendar 30 decembrie: 1947   Regele Mihai a fost forțat să abdice printr o lovitură de stat comunistă jpeg
image png
Motivele care explică duritatea războinicilor spartani jpeg
gradina freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net