Cum obții voucherele de 1.400 de lei pentru energia electrică. Procedura e una foarte complicată

Ultima actualizare:

Click! îți spune cum poți să obții vouchere de 1.400 de lei. Sprijinul se acordă pentru facturile la energie electrică, dar procedura nu este deloc simplă.

Cum obții voucherele de 1.400 de lei pentru energia electrică Procedura e una foarte complicată
Cum obții voucherele de 1.400 de lei pentru energia electrică Procedura e una foarte complicată

Ajutorul de la stat pentru facturile la energie electrică pare să se loveasă de multiple complicații. Pentru a te folosi de acești bani va trebui să parcurgi o procedură complicată.

Vouchere pentru energia electrică. Cum obții 1.400 de lei

Concret, românii care au primit vouchere sociale în 2022 ar trebui să primească și tichete pentru energie în 2023. Până aici, toate bune și frumoase. Deși românii care au dreptul să le primească nu trebuie să facă nimic, întrucât ele sunt trimise prin poștă, procedura este, însă, mult mai complicată.

Primul lucru este și cel mai dificil. Cei care beneficiază de ajutorul în valoare de 1.400 de lei trebuie să meargă la administratorii blocurilor și să le ceară să scoată din factura de întreținere suma pe care o au de plată la energie electrică pentru fiecare apartament și locatar. Din păcate, nici administratorii nu știu exact ce pași trebuie să urmeze.

Ulterior, oamenii care primesc ajutorul de la stat trebuie să facă o declarație prin care să demonstreze faptul că beneficiază bani pentru energia electrică. 

Cu acea factură, cu buletinul și cu cardul pe care l-au primit, românii trebuie să meargă la un ghișeu poștal, pentru a depune toate documentele.

Cum va plăti statul banii?

Secretul stă într-un certificat de validare. Pe baza acestuia, statul român va plăti factura la energie.

„Acest certificat de validare a datoriilor este specific numai pentru încălzirea în sistem centralizat. Pentru căldura de la bloc avem peste 190.000 de asociații de proprietari.

E nevoie de trei documente: cartea de identitate, cardul de energie și acest certificat de validare a datoriilor, care se prezintă oficiantului poștal. Se eliberează apoi o dovadă privind operațiunile de servicii de mandat poștal”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, potrivit informațiilor apărute în presă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
weekend distractie jpeg
nava scufundata jpg
Ulpia Traiana Sarmizegetusa Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (10) JPG
itp 1024x681 jpg
Peste alb jpg
supermarket 5202138 1280 jpg
banner pensii png
piata gorjului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net