Cum trebuie să gustăm ciorba din oală în mod igienic. Toate gospodinele fac asta greșit, fără să-și dea seama
Unul dintre cele mai neigienice gesturi făcute de cei și cele care gătesc este să bage în oala cu ciorbă, sau în oricare altă mâncare, lingura pentru a o gusta, fără a fi schimbată sau spălată înainte de a fi gustată, din nou, mâncarea.
Cu siguranță fiecare dintre noi a fost cel puțin o dată în viață martor atunci când cineva care gătea gusta mâncarea în mod repetitiv cu aceeași lingură, fără a o spăla sau schimba. Nu este sănătos acest lucru, și nici plăcut. Din fericire, există alternative doar pentru cei și cele care doresc să le pună în practică.
Cum să lucrăm curat în bucătărie
Un bucătar de pe TikTok le-a prezentat internauților un truc extrem de util care le permite să testeze ciorba fără a se folosi de lingură. Avem nevoie doar de o farfurie în dimensiuni mai mici în care punem lichidul, îl lăsăm să se răcească, apoi în gustăm.
„Haideți să vă arăt un truc cum se gustă ciorbă. Fiți atenți: o pune pe farfurie ca să se răcească, și vă dau un sfat: niciodată, când ai băgat lingura în ciorbă și ai gustat, nu o băga înapoi. Atenție, trebuie să fim curați în bucătărie!”, a explicat bucătarul.
Chef Scărlătescu, secretul pentru ciorbă ca la restaurant
Cunoscutul bucătar nu este renumit doar pentru cariera sa și talentul gastronomic, ci și pentru sfaturile pe care, ori de câte ori are ocazia, le împărtășește cu restul oamenilor. Juratul de la „MasterChef” declara acum ceva timp că există un secret când vine vorba de ciorba de văcuță făcută în casă.
„Primul secret e cum îți alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsați apa din care facem ciorbă cel puțin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori? Pentru că mai zboară din clor. Și pe urmă sunt multe alte secrete. Important e cum alegi ingredientele. Carnea se fierbe în funcție de tipul cumpărat și aici trebuie să știi să cumperi materia primă, iar eu sunt campion mondial la așa ceva”, a declarat în trecut, chef Cătălin Scărlătescu.