Dacie 1300 din 1981, transformată în mașină electrică. Prețul pe care-l vrea proprietarul

Un entuziast al mașinilor clasice din Ploiești a reușit să reanimeze o Dacia 1300, oferindu-i o nouă viață sub forma unei mașini electrice inovatoare.

Dacie 1300 din 1981, transformată în mașină electrică / foto: OLX
Dacie 1300 din 1981, transformată în mașină electrică / foto: OLX

Proiectul a fost rezultatul unei colaborări între două echipe de specialiști, iar acum proprietarul a hotărât să pună mașina restaurată la vânzare.

Această Dacie 1300 reprezintă primul exemplar modern de Dacie 1300 electrică. Fabricată în 1981 și având un singur proprietar, mașina a fost restaurată anul trecut de către echipa de la Coasta de Est din București, fiind apoi convertită la electricitate cu ajutorul a patru specialiști de la AXD Tuning din Pitești.

Ce rodaj are mașina

Autonomia acestei mașini este între 100 și 150 de kilometri, iar viteza maximă pe care o poate atinge este de 110 km/h.

Procesul complet de încărcare de la 0% la 100% durează aproximativ șase ore atunci când este conectată la o priză obișnuită de 220V 16A sau la stațiile publice de încărcare, fiind inclus și cablul necesar pentru ambele situații", a explicat proprietarul.

De la restaurare, această Dacie 1300 electrică a parcurs deja 550 de kilometri pe drumurile din România.

Prețul pentru care este pusă în vânzare mașina este de 20.000 de euro, fiind deschis la negocieri. Modelul Dacia 1300 a fost scos definitiv din producție în iulie 2004.

Cât costa o Dacia 1300, pe vremea lui Nicolae Ceaușescu

Dacia 1300, mașina emblematică a perioadei comuniste din România, a fost accesibilă pentru mulți, dar nu inițial pentru toată lumea. Prețurile au variat în timp, începând de la aproximativ 65.000 de lei în primii ani și crescând spre 85.000 de lei către sfârșitul erei comuniste.

În ciuda valorii aparent rezonabile în moneda oficială, raportul la dolar sau la salariul mediu evidențiază o altă perspectivă. Astăzi, banii pentru o Dacia 1300 ar putea cumpăra o mașină second-hand modestă sau ar ajunge la un avans pentru o mașină nouă mai bine echipată.

De asemenea, prețul unei Dacii în comparație cu alte bunuri de consum din acea perioadă, precum benzină sau apartamente, arată discrepanțele economice și sociale ale vremii. Chiar și acum, popularitatea Daciei 1300 rămâne solidă, iar unele exemplare sunt tranzacționate la prețuri surprinzător de ridicate, demonstrând interesul continuu pentru această piesă de istorie auto.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
FotoJet jpg
Fundătura Ponorului  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) JPG
Bani castig FOTO Shutterstock jpg
cimitir animale jpg
pensie jpeg
cuie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net