Dan Negru: „Miza TVR, una imobiliară!” Cine vrea terenul din centrul Capitalei

Ultima actualizare:

Sediul TVR va fi mutat în altă parte pentru ca rechinii imobiliari să pună mâna pe terenul din centrul Capitalei. Dan Negru i-a dat de gol pe politicienii care și-au propus să distrugă postul public de televiziune. 

Dan Negru în fața sediului TVR (Foto: Facebook)
Dan Negru în fața sediului TVR (Foto: Facebook)

Oameni admirabili încurcați de politicieni

În contextul scandalului dintre TVR și EBU (organizatorul concursului Eurovision), Dan Negru a revenit cu o postare pe Facebook în care vorbește despre problemele cu care se confruntă televiziunea publică.

El susține că politicienii români au pus ochi pe terenul unde se află TVR, care ar putea fi o mină de aur pentru dezvoltatorii imobiliari. 

Citește și: Dan Negru, reacție fabuloasă după Eurovision! A folosit cuvinte dure

După aproape 30 de ani de carieră în mediul audio-vizual, actualul prezentator de la Kanal D îi laudă pe profesioniștii care încă mai lucrează în domeniu, dar îi critică dur pe politicienii care încearcă să le pună bețe în roate. 

„Trebuie să spun că am colegi admirabili in TVR. Conduși însă mereu de o șleahtă de politicieni. Statul e cu frâna, privatul e cu accelerația. Așa e și în televiziune: TVR e ca țara: oameni admirabili încurcați de politiceni”, și-a început Dan Negru postarea. 

76 de milioane de euro/an

În continuarea mesajului, Dan Negru i-a îndemnat pe români să se gândească la ce se putea face cu cei peste 76 de milioane de euro (bugetul TVR doar pentru anul 2021).

Citește și: Reacția lui Dan Turturică, șeful TVR, referitor la scandalul de la Eurovision

Mai ales că TVR, fiind o instituție de stat, este finanțată cu bani de la buget, adică cu banii colectați din taxele și impozitele plătite de fiecare român: 

„76 milioane de euro a primit TVR de la stat anul trecut. Poate vă ajută niște cifre: in România trei mari televiziuni își împart audiența: Pro, Kanal și Antena1 care au o cotă de piață cumulată de 58%. Pe cota de piață rămasă, aia de 42%, se bat celelalte 73 de televiziuni românești. TVR e printre astea multe cu 1,2%. Nedrept pentru profesioniștii pe care-i cunosc acolo. Nu e vina lor!”, a continuat prezentatorul formatului „Jocul cuvintelor”.

„Românii au talent” putea fi la TVR

Dan Negru susține că nu bugetul mare e problema, ci modul în care e administrat. El arată că audiențele slabe ale televiziunii, precum și problemele financiare, sunt cauzate de lipsa de viziune a conducătorilor numiți pe criterii politice și de salariile uriașe ce nu sunt justificate de performanțe satisfăcătoare.

Vedeta, faimoasă pentru cele 22 de Revelioane prezentate până acum, dar și pentru zecile de formate realizate pentru Antena 1, și-a început cariera chiar la TVR.

El susține că show-uri care atrag milioane de privitori, formate mari precum „Românii au talent” sau „Vocea României” puteau fi făcute la postul public, întrucât banii necesari existau. Dar nu s-a dorit. 

Citește și: Dan Negru dă de pământ cu politicienii români: «O rușine»

„Cu banii dați pe Eurovison se puteau face formate smart și accesibile publicului larg ! <Jocul Cuvintelor>, <Românii au Talent>, <Vocea României> sunt showuri care puteau să fie la TVR. (...) Cu 76 de milioane euro buget se puteau face toate”, afirmă cel mai cunoscut prezentator tv din România. 

Cine vrea să distrugă TVR?

După ce a lucrat alături de majoritatea șefilor din televiziune și i-a cunoscut pe aproape toți politicienii importanți din România, Negru susține că a înțeles de ce TVR nu trebuie să fie o instituție puternică. 

În postarea sa, el afirmă că politicienii ar fi pus demult ochii pe terenul uriaș pe care e amplasată Televiziunea Română.

Cele 7 hectare situate pe Calea Dorobanților, una dintre cele mai scumpe zone din Capitală, ar fi atras atenția rechinilor imobiliari, care ar vrea să pună mâna pe teren pentru a construi turnuri de birouri și clădiri de apartamente pe care să le vândă la prețuri astronomice. 

Citește și: Eda Marcus, în scandalul voturilor la Eurovision: „Am dat 12 puncte Moldovei! A fost șoc și groază!”

Având în vedere că Bucureștiul e deja sufocat de betoane, spațiile pentru noi construcții sunt tot mai puține, iar când vorbim de centrul orașului, cu excepția TVR, nicăieri în zonă nu mai există vreun teren atât spațios. 

Astfel, conform spuselor lui Negru, la un moment dat, folosind ca justificare faptul că TVR reprezintă o gaură în bugetul de stat, politicienii ar urma să mute Televiziunea Română în alt sediu și să vândă terenul după o rețetă bine-cunoscută. 

„Eu cred însă că miza politicului în afacerea TVR sunt cele 7 ha de teren din centrul Bucureștiului pe care a amplasată acum Televiziunea Romană. 7 ha!!!! Cred că, într-o zi, TVR va fi mutat într-alt sediu, mult mai mic, ocazie cu care se vor face restructurările așteptate și astea 7 ha din centrul Capitalei vor fi libere...Miza televiziunii publice în România e una imobiliară! Doar că atunci banii vor costa prea mult...”, și-a încheiat Dan Negru postarea. 

Condamnări celebre pentru fapte similare

Nu ar fi pentru prima oară când reprezentanții statului ar vrea să înstrăineze terenuri valoroase în folosul rechinilor imobiliari. 

De-a lungul timpului, au existat numeroase astfel de cazuri în care, prin înțelegeri oneroase, anchetate ulterior de procurori, șefi ai unor instituții de stat au subevaluat terenuri aflate în patrimoniu, producând pagube de sute de milioane de euro.

Printre aceste cazuri se numără și cel al lui Puiu Popoviciu (terenul pe care e construit complexul comercial Băneasa), terenul ICA (unde Dan Voiculescu a construit sediul GRIVCO) și terenurile de pe plaja din Mamaia (unde acum se află zeci de blocuri), dosar în care Radu Mazăre a fost condamnat la ani grei de închisoare. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
vinovati de iubire instagram jpg
Netflix FOTO Shutterstock
banner razvan simion png
Vedetele au dat buzna la Gala Premiilor Gopo
claudia ghitulescu jpeg
delia 2  crop 1665421206 jpg
netflix pixabay jpg
artista care a trait cu amanta sotului png
image
actualitate.net
image
actualitate.net