Dani Oțil are autorizație pentru cele două locații pe care le deține!

Ultima actualizare:

Dani Oțil a reușit, după multe încercări, să obțină autorizații de construire pentru cele două locații pe care le deține în București, în zona de Nord: Inpresso și The Grill.

Dani Otil jpg

În urma publicării de către Click! un articol cu informații cu privire la lipsa autorizațiilor pentru restaurantele pe care Dani Oțil le deține în zona de Nord a Capitalei, prezentatorul de la Neatza vine cu un drept la replică!

Dani Oțil, drept la replică!

„Referitor la cuprinsul articolului “Cum și-a spălat Dani Oțil păcatele în fața lui Nicușor Dan: doar bad boys au cafenea în Herăstrău fără autorizație!” din 24 iunie 2022, punctăm mai jos următoarele aspecte care nu sunt conforme cu realitatea și care dorim a fi publicate în baza dreptului la replică.

Articolul este conceput în mod intenționat sub forma unui atac răutacios asupra unei persoane, și nu se referă la activitatea companiei, punându-se accent pe persoana publică Dani Otil, fără a se face minime verificări la ALPAB sau la Primăria Generală a Municipiului București cu privire la aspectele relatate

Orice minimă solicitare de lămurire de la autorități ar fi condus cu ușurinta la concluzia că ”locatia din spatele cladirii” unde funcționează restaurantul “The Grill” este închiriată de o altă entitate juridică de mai mult timp.

Așadar, orice construcție, amenajare, investiție care se realizează în locația învecinată cu The Grill NU ARE NICIO LEGATURA cu restaurantul “The Grill” sau cu cei doi asociati mentionati in articol.

Este evident că efectul Articolului vizat s-a produs deja, iar acest drept la replica are un minim efect reparatoriu, însă, dorim ca măcar redactia dvs. să cunoasca informatiile reale pentru a evita alte dezinformări pe viitor.

În ceea ce privește “Cafeneaua Inpresso” situată la marginea Parcului Herăstrău, legătura dintre subsemnatul Dani Otil (care nu este singurul acționar) si Primarul General Nicusor Dan este o supoziție lipsită de logică.

Se afirmă în corpul articolului faptul că Primarul General îl ajută/l-a ajutat pe Dani Oțil să construiască/ să dezvolte locația. În realitate, sub mandatul lui Nicușor Dan au avut loc cele mai multe controale, unele chiar de o “ferocitate” greu de explicat pentru o locație nouă, la început de drum, ce a transformat un WC public/depozit dezafectat și în paragină, în ceea ce este acum (atasam fotografii cu imobilul care a fost modernizat).

Emiterea autorizațiilor și avizelor s-a realizat în urma unor controale amănunțite și a unor verificări în detaliu. Autorizația de construire a fost emisă dupa 18 luni de așteptare, perioadă în care chiria a fost achitată, fiind cel mai probabil, cea mai lungă perioadă în urma căreia un dosar a primit avizul Ministerului Culturii.

A susține că autorizația de construire pentru modernizarea clădirii a fost emisă în mod fraudulos după o perioadă de așteptare de aproape doi ani, și nu de 30 zile (temenl legal) și că un WC deteriorat este un “monument istoric” sunt afirmații vădit exagerate.

Fotografiile si filmarile realizate anterior demarării lucrărilor de modernizare a constructiei arata că imobilul era într-o stare avansată de degradare, tavanul riscând să se prăbușească.

Cladirea abandonată era un  adăpost pentru persoane fara locuință, caini, pisici, etc. La momentul evacuării deșeurilor din imobil, echipele de muncitori au scos nenumarate seringi, prezervative, tuburi de vopsea pentru graffitti. Practic, vechea clădire abandonată era o reală sursă de infecție. Renovarea imobilului a schimbat în mod pozitiv aspectul zonei în cauză.

S-a vehiculat de asemenea și faptul că noua cafenea Inpresso Lounge ar fi o construcție nouă și că anterior nu ar fi existat acolo un imobil, precum și că s-ar fi procedat la tăierea unor arbori în cursul amenajării.

Cladirea nu este una nouă, ci doar s-a modernizat vechea clădire, folosind în integralitate amprenta vechii constructii, de jur împrejurul clădirii fiind montate, conform autorizației de modernizare, pergolele retractabile. Modernizarea acestui imobil nu a impus taierea de arbori, fiind vorba de aceeași clădire care a fost igienizată și modernizată.

Facem aceste precizari pentru că “Inpresso Lounge” este o afacere ce a prins viață în pandemie, într-o perioade de transfer de mandate între doi primari generali, care au numeroase divergențe politice. Peste această situație, s-a suprapus activitatea Primarului de Sector 1, care a delcarat război afacerilor ilicite din zona Parcul Herăstrău.

Salutăm și susținem orice actiune care pune capat unor activitati ilegale ale antreprenorilor din acea zonă, însă includerea “Inpresso Lounge” pe aceasta lista este una inerțială și nejustificată. Ne adresam dvs. pentru acordarea acestui drept la replică, tocmai pentru că asemenea articole ne produc prejudicii suplimentare, intr-o perioada dificilă pentru sectorul HORECA.”

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net