De ce au africanii dinții exagerat de albi. Ce fac pentru a-i păstra mereu așa

Unul dintre cele mai remarcabile aspecte ale zâmbetului african este albul strălucitor al dinților, un detaliu care atrage adesea atenția.

Smalțul dinților lor este mai gros / foto: Pixabay
Smalțul dinților lor este mai gros / foto: Pixabay

Această caracteristică poate părea surprinzătoare, având în vedere faptul că mulți oameni din diferite părți ale lumii cheltuiesc sume considerabile pe produse de albire dentară pentru a obține un zâmbet similar.

Cauzele sunt complexe și țin mult de genetică

Cauzele sunt complexe și implică o combinație de factori genetici, alimentari și de îngrijire orală tradițională.

În primul rând, genetica joacă un rol important. Persoanele de origine africană au o smalț dentar mai gros și mai rezistent, ceea ce contribuie la aspectul alb și sănătos al dinților.

Acest smalț protejează dinții împotriva cariilor și a decolorării, păstrându-i astfel mai albi pentru o perioadă mai lungă de timp. De asemenea, structura naturală a dinților și culoarea mai închisă a pielii pot crea un contrast vizual care accentuează albul dinților.

Pe lângă factorii genetici, dieta joacă un rol esențial. Multe comunități africane consumă alimente naturale, neprocesate și bogate în fibre, precum fructele, legumele și cerealele integrale, care contribuie la o igienă orală bună prin procesul de mestecare, care ajută la curățarea dinților.

Dietele care distrug dinții și îi fac să nu mai fie albi

În contrast, dietele bogate în zahăr și băuturi carbogazoase, comune în alte părți ale lumii, pot cauza decolorarea dinților.

Un alt factor important este utilizarea tehnicilor tradiționale de igienă orală. Multe culturi africane folosesc „siwak” sau „miswak”, o ramură a unui arbust care servește drept periuță de dinți naturală.

Acest obicei nu doar că îndepărtează placa bacteriană, dar are și proprietăți antibacteriene, contribuind la menținerea albului dinților.

Așadar, albul strălucitor al dinților africanilor este rezultatul unei combinații de factori genetici, dietă sănătoasă și obiceiuri tradiționale de îngrijire orală. Acești factori nu doar că asigură un zâmbet frumos, dar reflectă și o abordare holistică și naturală a sănătății orale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
livada de smochini buzau jpg
hipopotam jpg
1 corbii de piatra jpg jpeg
carte pixabay jpg
FotoJet (3) jpg
iasi 4023664 1280 jpg
front dubai 2 jpg
FotoJet (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net