De ce să nu porți niciodată șlapi sau papuci în timpul zborului cu avionul. Greșeala pe care o fac mulți români

De ce nu este indicat să porți șlapi sau papuci în timpul unui zbor cu avionul? Click! vă dezvăluie răspunsul oferit de o însoțitoare de zbor!

De ce să nu porți niciodată șlapi în timpul zbourului cu avionul
De ce să nu porți niciodată șlapi în timpul zbourului cu avionul

De ce să nu porți șlapi în timpul zbourului cu avionul

Dacă vă pregătiți de un zbor lung de câteva ore, cel mai probabil veți fi tentați să vă îmbrăcați și încălțați cât mai confortabil cu putință, iar dacă destinația este una exotică, probabil veți dori să purtați șlapi. Cu toate acestea, Andrea Fischbach, stewardesă la American Airlines, a explicat pentru The Sun că acest tip de încălțăminte ar trebui păstrat în valiză până la destinație! 

Tocurile înalte trebuie, de asemenea, evitate, deoarece v-ați putea accidenta. Andrea a spus: „Tocurile pot provoca accidente în timpul ieșirilor de urgență și chiar ar putea răni alți pasageri. Vă sfătuiesc să evitați tocurile înalte sau șlapii din motive de siguranță. Dacă există o urgență și pasagerii trebuie evacuați fiind necesare toboganele, ar trebui să vă descălțați de tocuri pentru că pot perfora toboganul. Cine știe unde și în ce condiții ați putea ateriza. În plus, nu sunt foarte practice pentru alergatul de la o poartă la alta".

Este indicat să evităm tocurile și șlapii în timpul zborului / foto: arhivă Click
Este indicat să evităm tocurile și șlapii în timpul zborului / foto: arhivă Click

Stewardesa a mai explicat că până și echipajul se schimbă de pantofi după decolare, pentru că tocurile sunt purtate doar la primirea pasagerilor la bord și în timpul aterizării.

Andrea a subliniat că în avion se poate face frig, astfel că șlapii și pantofii fără spate nu sunt cei mai practici. Mai mult decât atât, chiar este indicat să purtăm o pereche de șosete pentru a evita să ne fie frig. De asemenea, însăși stewardesa își îndeamnă pasagerii să poarte haine mai groase în timpul zborurilor. De asemenea, este indicat să evităm hainele mult prea mulate pentru că acestea pot provoca balonarea stomacului sau chiar tromboză venoasă profundă, care poate cauza probleme majore atunci când se formează cheaguri de sânge într-o venă.

Analista de aviația a CNN Mary Schiavo recomandă și ea evitarea șlapilor în timpul călătoriilor: „Văd oameni urcându-se cu șlapi și cred că pur și simplu acestora le-ar fi greu să fugă sau dacă reușesc să o facă, cel mai probabil vor cădea, și nu doar că se vor răni pe ei înșiși, dar vor răni și alți pasageri din avion."

Tony Kuna, fost membru de echipaj de zbor, a explicat că purtarea șlapilor ar îngreuna foarte tare poisbilitatea de a te salva în cazul unei urgențe și asta pentru că pe podea vor exista tot felul de obiecte de care te poți împiedica, așa că este nevoie de o încălțăminte corespunzătoare care să acopere piciorul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Regele Charles  GettyImages jpg
439899984 2637790709761372 8663448278139324788 n jpg
15aae50a190c8adbd0df703e1bc213d2 jpg
sat pixabay jpg
corinita din salcie jpg
index webp
aeroport galati braila facebook jpg
gelu duminica poveste de viata jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net