Un desert apreciat de toți românii, retras din supermarketuri

Ultima actualizare:

Un sortiment de înghețată și un baton de ciocolată au fost retrase de pe rafurile din supermarket deoarece conțin o substanță nocivă. 

image

Un sortiment de înghețată și un baton de ciocolată au fost retrase din supermarketuri deoarece conțin oxid de etilenă. Potrivit anunțului făcut de reprezentanții ANSVA este vorba de două hipermarketuri, Cora și Metro, care comercializau deserturile ce au în compoziție oxidul de etilenă. 

Unul dintre produsele vizate este înghețata baton de ciocolată neagră vanilie 3*120 ml / 250,5 g. 

"Dacă ați achiziționat aceste produse, vă rugăm să nu le consumați și vă așteptăm la Serviciul Clienți în orice magazin cora, pentru returnarea și rambursarea acestora.

Chiar dacă nu mai dețineți bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veți primi contravaloarea acestora", se arată într-o informare ANSVSA.

Un alt produs pe care reprezentanții ANSVA îl retrag de la rafturi este un sortiment de înghețată de mentă comercializat de hypermaketul Metro. Această măsură vine în urma unei atenționări din partea producătorului de înghețată, care a alertat ANSV asupra conținutului de oxid de etilenă. 

Ingredientul din înghețată care conține cantități din substanța nocivă este guma de guarana.

Autoritățile atrag atenția românilor care au achiziționat aceste produse să nu le consume, și să le returneze alături de bonul fiscal, pentru a-și primi banii înapoi.

"În cazul în care ați cumpărat produsul menționat mai sus, vă rugăm să nu-l consumați și să îl returnați în magazinele Metro Cash & Carry Romania SRL până pe 21.02.2022, urmând să primiți contravaloarea lui", se arată în informarea amintită, potrivit Antena3

Ce este oxidul de etilenă

ANSV a mai retras numeroase deserturi preferate ale românilor de la vânzare din cauza conținutul de oxid de etilenă.

În vara anului trecut o înghețată a unui producător vestit a intrat în atenția autorităților pentru conținutul de oxid de etilenă. La doar o lună o altă înghețată a unui brand cunoscut a fost retras din cauza oxidului de etilenă.

Oxidul de etilenă este folosit adesea în industria alimentară ca și conservant, însă este folosit în aceeași măsură și pentru producția de antigel și alte substabțe chimice.

Oxidul de etilenă este un ingredient folosit în producerea pesticidelor, dar este utilizat și pentru conservarea alimentelor pentru a elimina contaminarea cu Salmonella.

"Urmăriți știrile Click! și pe Google News!

image
image
image
image
image
image
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
elvira godeanu vila jpg
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net