Ea este prima femeie pastor din Țara Sfântă! Sally Azar a scris istorie

Protestanta palestiniană Sally Azar (27 de ani) a devenit prima femeie pastor, duminică, fiind hirotonită la Biserica Evanghelică Luterană din inima Orașului Vechi. Responsabilitățile ei în această funcție vor include conducerea serviciilor în biserică, liturghiilor și studiilor biblice, nu numai în Ierusalim, ci și în Beit Sahour din Cisordania ocupată, pentru toate congregațiile vorbitoare de limba engleză.

Sally Azar a fost hirotonită de tatăl ei, episcopul Sani Azar (foto: Facebook Lutheran Church)
Sally Azar a fost hirotonită de tatăl ei, episcopul Sani Azar (foto: Facebook Lutheran Church)

Citește și: «Dumnezeu l-a ținut aici!» Un pastor american aflat în moarte cerebrală, semne de viață în ziua în care urma să fie deconectat de la aparate 

În multe părți ale lumii creștine, liderii bisericești de sex feminin nu mai sunt ceva neobișnuit. Dar până acum, în Țara Sfântă nu fusese hirotonită o femeie. Majoritatea creștinilor din regiune aparțin bisericii greco-ortodoxe și latino-catolice, care nu permit femei preoți în biserici protestante. Cu toate acestea, Sally Azar a scris istorie și a devenit prima femeie palestiniană sfințită ca pastor, la Biserica Luterană din Ierusalim.

«Asta este chemarea mea»

Ea a fost hirotonită chiar de către tatăl ei - episcopul Sani Azar (61 de ani). Deși a fost inspirată de exemplul părintelui ei, ea susține că nu s-a simțit niciodată obligată să studieze teologia: „Este tot ceea ce mi-am dorit, asta a fost chemarea mea”, a spus ea, conform BBC. Sally este un lider religios foarte respectat în comunitatea ei. S-a născut și a crescut într-o casă creștină palestiniană și de la o vârstă fragedă, a simțit chemarea de a-L sluji pe Dumnezeu, dedicându-și viața studierii teologiei.

Sally a studiat teologie în Liban și Germania (foto: Facebook Lutheran Church)
Sally a studiat teologie în Liban și Germania (foto: Facebook Lutheran Church)

Iată și: Scene incredibile în Ierusalim. Zăpada s-a așternut peste Sfântul Mormânt 

A urmat o școală catolică din Betleem și și-a finalizat masteratul în teologie la Școala de Teologie din Beirut (Liban). Apoi, ea și-a continuat studiile în teologie în Germania, iar în mai 2017, femeia a fost aleasă reprezentant al tineretului pentru consiliul Federației Mondiale Luterane. Este cunoscută pentru predicile sale, precum și capacitatea sa de a se conecta cu oameni din toate categoriile sociale. Pe lângă munca depusă la biserică, Sally este, de asemenea, foarte implicată în ajutorarea celor nevoiași și este o susținătoare a drepturilor egale de gen.

Este una dintre cele cinci femei sfințiite în Orientul Mijlociu

Devenind hirotonită în Ierusalim, ea este prima femeie care a atins această piatră de hotar și este acum o deschizătoare de drumuri pentru alte tinere din comunitatea creștină. „Este un sentiment de nedescris. Sper că multe fete și femei vor vedea că acest lucru este posibil și că ni se vor alătura.”, a afirmat Sally. Biserica Evanghelică Luterană spune că are aproximativ 3.000 de adepți în Ierusalim, Cisiordania și Iordania.

Este cunoscută pentru predicile sale (foto: Facebook Lutheran Church)
Este cunoscută pentru predicile sale (foto: Facebook Lutheran Church)

Vezi și: Un pastor a fost sancţionat cu 3.000 lei pentru organizarea unui botez la care participau aproximativ 50 de persoane 

„Este o zi mare pentru viața bisericii noastre, este un pas important înainte. Acceptăm femei profesoare, acceptăm să mergem la operații efectuate de femei și este ciudat că încă mai trebuie să argumentăm că femeile pot preda Biblia sau pot săvârși sacramentele. Acest lucru îmi spune că, în ciuda progreselor pe care le-am făcut ca palestinieni, când vine vorba de împuternicirea femeilor și a drepturilor femeilor, mai este mult de lucrat”, a comentat reverendul Dr. Munther Isaac, pastor luteran din Betleem și Beit Sahour.

Sally Azar va fi una dintre cele cinci femei rânduite în Orientul Mijlociu, alăturându-se unei femei în Siria și altor trei în Liban, potrivit Consiliului Bisericilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
percheziileadevarul png
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net