Echinocțiul de primăvară 2023. Impactul fenomenului astrologic asupra noastră

Echinocțiul de primăvară reprezintă momentul în care putem spune că vine primăvara din punct de vedere astronomic.

Echinocțiul de primăvară are loc, luni, 20 martie Foto: Pixabay
Echinocțiul de primăvară are loc, luni, 20 martie Foto: Pixabay

Totul despre Echinocțiul de primăvară 2023

Echinocţiu de primăvară 2023, fenomenul care marchează începutul primăverii astronomice, are loc luni, 20 martie 2023, la ora 23.24 (ora României).

Acesta cade într-o zi de luni și reprezintă începutul astronomic al sezonului de primăvară în emisfera nordică și sezonul de toamnă în emisfera sudică.

O curiozitate legată de echinocțiu este aceea că momentul nu se petrece pe tot globul în aceeași dată, în special datorită diferenței de fus orar. De exemplu, în 2023, toate țările care sunt pe un fus orar cu cel puțin o oră înaintea României, îl marchează cu o zi mai târziu.

Ce este echinocțiul de primăvară și cum se întâmplă?

Echinocțiul de primăvară este un moment important din an, marcat încă din antichitate prin numeroase ritualuri și tradiții. Chiar și în zilele noastre, echinocțiul are o semnificație aparte și este celebrat diferit, în funcție de cultură.

În emisfera nordică, echinocțiul de primăvară are loc atunci când Soarele traversează ecuatorul ceresc mergând de la sud la nord. Se numește ecuatorul „ceresc” deoarece este o linie imaginară pe cer deasupra ecuatorului Pământului. Imaginează-ți că stai pe ecuator, când soarele ar trece direct deasupra capului în drum spre nord, ajunge la ceea ce este numit punct vernal.

La echinocțiul din martie, emisfera nordică și emisfera sudică primesc cantități aproximativ egale de lumină solară.

În majoritatea locațiilor de pe glob (Polul Nord și Ecuatorul fiind excepții) cantitatea de lumină naturală a crescut în fiecare zi după solstițiul de iarnă. Acum, dar după echinocțiul de primăvară, ziua va începe să fie mai lungă decât noaptea și cantitatea de lumină va continua să crească în fiecare zi, până la momentul solstițiului de vară din iunie, moment în care atingem cea mai lungă zi din an.

Cum ne influențează acest fenomen astrologic în plan personal?

Numerologii au vorbit și despre impactul pe care îl are acest fenomen asupra noastră. La început de primăvară se schimbă energiile, iar toate negativitățile sunt amplificate. Astfel, vom avea numeroase stări neplăcute, iar pentru a scăpa de acestea e bine să ne rugăm dimineața pentru ocrotirea casei, familiei și a celor din jur.

De asemenea, este recomandat ca fiecare creștin să bea o gură de agheasmă, tot ca sistem de protecție. Dacă nu ne găsim liniștea interioară este bine să apelăm la ajutorul unui preot, astfel vor fi alungate energiile negative. 

Efectele echinocțiului de primăvară asupra naturii și a mediului înconjurător

Soarele va lumina Pamântul o perioada mai mare de timp. Natura va profita de acest dar de lumină și caldura și își va începe un nou ciclu de viață.

Echinocțiile sunt, în general, cele mai intense perioade de detoxifiere și curățenie ale organismelor vii. Întreaga Natură este implicată într-un proces de îndepartare a stagnării de iarnă, de aceea perioada trecerii dintre iarnă și primavara este caracterizată prin schimbări atmosferice importante - vânturi, ploi, umezeală etc.

Tradiții și obiceiuri de Echinocțiu de primăvară

Încă din timpurile străvechi, oamenii aveau diverse ritualuri pentru a scăpa de cele rele. Astfel, specialiştii în Etnografie şi Folclor spun că în trecut se aprindeau focuri pentru „a arde” iarna şi a renaşte, prin căldură, spiritul primăverii. Obiceiul a fost asimilat în creştinismul românesc sub forma Focurilor Sfinţilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net