El e bărbatul care a învins moartea, după 90 de minute de tortură. „Angajații statului se uitau în tăcere din camera de observație”

Ultima actualizare:

Caz șocant în Alabama, Statele Unite, unde un bărbat a reușit să învingă moartea. Un deținut condamnat la moarte a supraviețuit unei „execuții ratate" care a durat 90 de minute, în timp ce lucrătorii închisorii i-au căutat fără succes venele.

El e bărbatul care a învins moartea, după 90 de minute de tortură
El e bărbatul care a învins moartea, după 90 de minute de tortură

La sfârșitul lunii septembrie, o bătaie în geamul camerei de execuție a pus capăt tentativei de ucidere prin injecție letală. Condamnatul Alan Miller avea să fie lăsat singur timp de 20 de minute cu rănile provocate de ace, întrebându-se dacă va muri în acea zi, se arată documentele instanței, conform yahoo.news.

Evenimentul a fost descris drept „tortură", după ce Curtea Supremă a SUA a permis ca execuția să continue. Acum, avocații care îl reprezintă pe Miller spun că este „singurul supraviețuitor al unei exectuții din SUA".

Au încercat 90 de minute să-l omoare

Cazul este unul șocant. Se pare că oamenii legii nu au reușit să-i găsească vena pentru a-i face înjecția letală. Partea superioară a corpului lui Miller a fost perforată în mai multe locuri, în timp ce acesta experimenta dureri îngrozitoare.

Ulterior, au încercat să-i facă înjecția în picior, unde au atins un nerv, creând și mai multă durere, se arată în plângere.

După aproximativ 90 de minute, execuția a fost abandonată în întregime, iar Miller a fost lăsat singur în încăpere, conform sursei citate.

„Domnul Miller s-a simțit amețit, dezorientat, confuz și speriat, neștiind dacă urma să fie ucis. El a fost profund deranjat de modul cum angajații statului se uitau în tăcere la el din camera de observație în timp ce el era legat de patul de moarte", se arată în plângere, unde se menționează și faptul că sângele se scurgea din rănile condamnatului.

Condamnatul a dat în judecată autoritățile, după execuția ratată

Miller a ajuns la închisoare după ce a împușcat trei persoane la locul de muncă în 1999. Tragedia s-a petrecut în Alabama, potrivit Montgomery Advertiser.

Condamnat la moarte, Miller a depus o plângere după exectuția ratată din toamna lui 2022. Pe 6 octombrie, bărbatul a dat în judecată Holman Correctional Facility. În plângere se menționează că oficialii se grăbesc să-l execute din nou prin injecție letală - chiar dacă inițial a optat pentru o metodă de execuție diferită - pentru a pune capăt procesului său și pentru a evita să se confrunte cu pretențiile sale.

Reclamația lui a venit la doar 48 de ore după ce inculpații au cerut Curții Supreme de Stat permisiunea de a-l executa pe Miller „cât mai curând posibil".

„Inculpații sunt conștienți de faptul că, dacă îl ucid pe domnul Miller, acest litigiu și toate controalele judiciare ale încălcărilor lor constituționale împotriva domnului Miller devin irelevante", se arată în noua plângere.

Prin procesul intentat, Miller urmărește să împiedice executarea sa prin injecție letală, dar și să obțină despăgubiri financiare după execuția ratată, conform sursei citate.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net