Europenii sunt fanii mașinilor Dacia. Care este cel mai îndrăgit model

Ultima actualizare:

Vânzările mașinilor Dacia sunt în trend ascendent pe piața din Europa, astfel că în anul 2022 au avut o creștere de 6,8% în comparație cu anul precedent, iar numărul de mașini vândute a fost de 573.800. În 2022 s-a atins pragul de 8 milioane de modele Dacia Logan de la lansarea modelului în urmă cu 18 ani, conform Adevărul.

Compania românească se bucură de o cotă de piață de 7,6% în clasamentul european al vânzărilor către clienții particulari. În acest segment, Dacia nu oferă reduceri prea mari, cum sunt cele din vânzările de flote, și în acest mod reușește să se mențină în poziția a treia în clasamentul european, cu excepția vehiculelor comerciale.

O imagine de ansamblu asupra clasamentului general care implică și mașinile comerciale, Dacia are o cotă de piață de 3,7% în 2022 și o apreciere de 0,5 procente în comparație cu anul 2021.

După cum reiese din clasament, Dacia a găsit rețeta succesului, iar aceasta este reprezentată de producerea mașinilor accesibile, ceea ce a reușit să îi asigure un loc pe podium. Compania îi impresionează pe europeni cu unul dintre cele mai bune mașini ale sale.

Modelele Dacia preferate de europeni

Cel mai vândut model Dacia în Europa este Sandero. Ocupă primul loc în topul mașinilor favorite ale europenilor, ceea ce înseamnă că este într-adevăr o mașina foarte bună. Chiar dacă a avut cea mai mică creștere dintre toate modele vândute anul trecut, de doar 1,2%, arată că Sandero este de mulți ani cel mai vândut modelul în Europa, mai exact, din anul 2017. Așadar, s-au vândut 229.500 unităţi în 2022.

197.100 unităţi Duster s-au vândut anul trecut, având o creștere de 5,8% față de 2021. În 2022 este al doilea cel mai vândut SUV din Europa, iar din 2018 încoace este primul cel mai vândut SUV.

Jogger este cea mai nouă mașină a companiei și este și primul model Dacia care are noul logo. Mașina are șapte locuri și s-au vândut 56.800 de unităţi, aflându-se pe al doilea loc din Europa în topul vehiculelor cele mai vândute din acest segment.

Spring este modelul electric al companiei. Acesta are o creștere a vânzărilor de 75% în comparație cu 2021, astfel că s-au vândut 48.900 unități. Europenii se pare că sunt și adepții mașinilor electrice, fapt pentru care Spring se află pe locul trei în clasamentul celor mai bine vândute mașini electrice din Europa.

În ce țări se vinde cel mai bine mașina Dacia

Țările în care se vând cel mai bine mașinile Dacia sunt Bulgaria, Portugalia, România și Maroc. Dar, Dacia are vânzări bune și în țări precum Franța, Spania, Italia, Polonia și Germania.

Compania se pregătește ca în acest an să lanseze alte modele noi, spre exemplpu Jogger Hybrid. Anul 2024 va aduce pe piață o nouă generație a îndrăgitulului model Duster, iar în 2025 se va lansa Dacia Bigster, SUV din segmentul C.

Așteptările companiei pentru următorii doi ani în care va lansa modelele noi sunt ca Dacia să oferteze în segmentele care cumulează 80% din vânzările la nivel european.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net