Dacia Sandero, cea mai achiziționată mașină din Europa. Ce modele de top a reușit să întreacă

Ultima actualizare:

Primele două luni ale anului 2022 vine cu vești bune pentru marca românească Dacia, iar trendul întâlnit sugerează că modelul Dacia Sandero este cel mai vândut automobil din țările europene, iar celelalte două produse tot în România, Ford Puma și Dacia Duster se află și ele în primele 15 cele mai achiziționate mașini la nivel european. 

Uzina Mioveni - Dacia
Uzina Mioveni - Dacia

Încă de la începutul anului 2022, Dacia Sandero s-a clasat drept cea mai vândută mașină din Europa, potrivit datelor furnizate de profit.ro. La nivel european, aproximativ 32.238 de autoturisme au fost înmatriculate sub sigla mărcii Dacia. În acest moment, Dacia Sandero are o creștere de aproximativ 10,2%, cu 3.000 de unități vândute în plus în raport cu perioada similară a anului precedent. 

Ce mașini ce au dominat piața europeană a întrecut Dacia

Pe locul secund se află Peugeot 208, care are peste 1.000 de mașini înmatriculate sub cifrele pe care a reușit să le câștige Dacia Sandero și o scădere de 12,4% față de anul trecut. 

Citește și Uzina Dacia, afectată de războiul din Ucraina. Ce se întâmplă, de luni, la fabrica din Mioveni

Surpriza tuturor a fost celebrul Volkswagen Golf, care a condus piața europeană decenii la rând. Acesta are o scădere de 5,4% și un volum ce coboară sub pragul de 30.000 de unități înmatriculate în anul acesta. 

Modelele din Top 10 pe care Dacia Sandero a reușit să le întreacă sunt Peugeot 2008, Renault Clio, Skoda Octavia și Volkswagen T-Roc, toate acestea având scăderi cu aproximativ 10% față de anul trecut al acestui an. Lângă acestea se alătură și Ford Puma, care a înregistrat o creștere la volumul de 22.864 de unități. Pe ultimele locuri se află modelul italian Fiat Panda și germanul Open Corsa, în scădere cu peste 20%.

Vezi și Așa arată noul Duster! Noutățile modelului Dacia care va fi comercializat din septembrie

Un alt model produs la noi și apreciat în Europa este Dacia Duster, care are, de asemenea, o creștere față de anul 2021 cu 11%, cu un volum total de autovehicule înmatriculate de 21.565.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net