Exercițiul care te scapă de orice fobie! Un specialist a dezvăluit o tehnică simplă

Ultima actualizare:

Un specialist a dezvăluit un truc simplu prin care poți scăpa de cele mai mari frici și fobii din viața ta. Exercițiul durează doar câteva clipe și poate fi făcut de oricine. La final vei avea șansa să elimini un element negativ din viața ta.

Excercițiul care te scapă de orice fobie!
Excercițiul care te scapă de orice fobie!

Exercițiul care te scapă de fricile tale! Care sunt cele mai dese fobii pe care le au oamenii

Eugen Popa, specialist în hipnoză și autohipnoză, a transmis în emisiunea „Marius Tucă Show” că, la nivel mondial, cea mai des întâlnită fobie este aceea de a vorbi în public. Practic, mai în glumă, mai în serios, o persoană este mai degrabă speriată să țină un discurs la o înmormântare, decât să fie în coșciug. 

Află care este: Fructul care ne ajută să trăim mai mult. Ne prelungim viața cu 13 minute când îl consumăm

Expertul a mai explicat că toate fobiile au același mecanism de funcționare, fie că vorbim de fobie de gândaci, de șobolani, de trăsnete sau de spații deschise. „Același lucru se întâmplă și la adicții”, a precizat Eugen Popa, dezvăluind apoi și care sunt principalele trei fobii ale oamenilor.

Merită să afli sfaturile lor! Insula unde trăiesc cei mai mulți oameni de peste 100 de ani! Cele zece secrete ale nemuririi

„Fobie de gândaci, fobie de a ieși în spații publice. Mai nou acum este fobia, nebunia, cu pandemia. Au explodat cazurile de anxietate, de atacuri de panică. Oamenii sunt speriați să nu cumva să pățești ceva, să nu mi se întâmple mie ceva. Astea sunt cele mai des întâlnite”, a declarat invitatul lui Marius Tucă.

Tehnica simplă care te scapă de orice fobie! Iată cât de simplu e exercițiul

Excercițiul care te scapă de orice fobie!
Excercițiul care te scapă de orice fobie!

Eugen Popa, specialistul în hipnoză și autohipnoză, a oferit și varianta „cea mai simplă” de a scăpa de o fobie. Tehnica se numește „linia timpului”, iar la finalul exercițiului poți elimina „impactul negativ” al unei fobii.

Vezi și: Cum să ne întărim imunitatea. Ajutoare din natură

„Omul își imaginează spațial unde ar fi trecutul. Să zicem că trecutul e în spate și viitorul e în față. Ele nu contează unde sunt, doar să știi tu că ai fixat că acolo e trecutul și acolo e viitorul.

Tragi o linie care trece prin prezentul în care ești, de la trecut spre viitor. Apoi îți imaginezi că te ridici deasupra liniei. Te gândești la problema aia și zici unde pe linia asta - deci mă uit către trecut - îmi atrage mie ateția că are legătură cu problema.

Și atunci, ca și cum te deplasezi deasupra liniei, vezi că undeva acolo la 3 ani, la 10 ani, la cât o fi - te duci acolo și apoi extragi o imagine, o poză, un film din linia timpului în care vezi experiența.

Dacă simți că poți, intri în experiență. Retrăiești experieța aia, dar cu cunoașterea de acum. Drept urmare, pentru că o retrăiești diferit față de cum a fost, o și rescrii. Modificând acea experiență, tu practici modicifici cum e reprezentată în mintea ta, nemafiind reprezentată ca un pericol”, a povestit Eugen Popa în emisiunea lui Marius Tucă.

Descoperă și: Dieta unică a lui Novak Djokovic! Ce mânâncă în fiecare dimineață campionul de la Wimbledon

Dacă tehnica nu funcționează din prima, specialistul în hipnoză și autohipnoză a explicat că ea trebuie încercată din nou „o dată, de două ori... până va ieși.”

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

image
image
image
image
image
image
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net