EXCLUSIV. Avram Iancu s-a clonat? Incredibilă asemănare! Avanpremieră specială de Ziua Culturii: film-eveniment despre viața eroului

Ultima actualizare:

În curând, publicul român se va bucura de prima docu-dramă dedicată lui Avram Iancu, sub titlul "AVRAM IANCU – Împotriva imperiului". Realizat de PaPa Pictures și Asociația Centrul de Arte Vizuale Transilvania Art, acest lungmetraj reprezintă debutul regizoral al lui Theo Thorn și vine să aducă în prim-plan figura "Crăișorului Munților", eroului Transilvaniei, într-o producție ce promite să ofere o adevărată lecție de istorie. În articol vei găsi un link de Youtube unde, astăzi, de Ziua Culturii, de la ora 12:00, vei putea vedea câteva minute din această peliculă despre viața eroului Avram Iancu.

Avram Iancu și actorul care-l joacă pe acesta. Foto: colaj.
Avram Iancu și actorul care-l joacă pe acesta. Foto: colaj.

Premiera oficială este programată pentru data de 26 ianuarie, însă avanpremiera se va desfășura într-o zi cu semnificație aparte, pe 24 ianuarie, de Mica Unire. Gala oficială a filmului va avea loc în municipiul Brad, județul Hunedoara, o localitate cu puternice legături istorice, și va marca momentul intrării simultane în cinematografe din întreaga țară.

Producătorii Alin Panc și Sandu Pop de la PaPa Pictures afirmă că filmul este un tribut adus Ardealului și că își propun ca "Avram Iancu – Împotriva imperiului" să devină filmul de suflet al anului 2024, an în care se împlinesc 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu.

Filmările au avut loc în perioada 9-15 octombrie 2023, în nordul județului Hunedoara, în satul tradițional restaurat RoVillage și în împrejurimile localității Brad, inclusiv în satele Baia de Criș, Bulzeștii de Sus și în comuna Luncoiu de Jos.

Sinopsisul docu-dramei "Avram Iancu – Împotriva imperiului"

Sinopsisul docu-dramei "Avram Iancu – Împotriva imperiului" cuprinde momentele definitorii care au influențat parcursul eroului Avram Iancu în perioada 1848-1872, până la moartea sa. De la Revoluția din 1848, în care Avram Iancu cheamă moții să apere Munții Apuseni, și până la momentul în care personalitatea sa convinge românii că "numai tactica armată va scăpa poporul de tiranie", filmul explorează evenimentele cruciale din viața acestui lider.

Docu-drama promite să ofere o perspectivă autentică asupra vieții lui Avram Iancu

Având la bază eforturile regizorului Theo Thorn și ale scenaristului Alexandru Molico, docu-drama promite să ofere o perspectivă autentică asupra vieții și luptelor lui Avram Iancu, capturând esența caracterului său, devotamentul față de țelurile sale și impactul asupra istoriei românești.

Copia fidelă a lui Avram Iancu

Cu actori precum Horia Fedorca în rolul principal, "Avram Iancu – Împotriva imperiului" se anunță a fi o călătorie cinematografică în trecutul istoric, oferind oportunitatea publicului de a (re)descoperi figura emblematică a Crăișorului Munților și moștenirea sa valoroasă pentru cultura românească. Horia Fedorca seamănă izbitor de mult cu Avram Iancu, aproape ai putea spune că eroul a fost clonat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mircea Fechet, ministrul Mediului și Nicolae Ciucă, președintele Senatului, participă la evenimentul de lansare a Sistemului Garanţie-Returnare RetuRO la un supermarket din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
image
image
image
image
image
image
cer rosu 1 jpg
preturi peste, slatina, olt   foto alina mitran (9) jpg
munte pixabay jpg
caine pixabay jpg
pensie jpg
restaurant 1284351 1280 jpg
vegetables 790022 1280 jpg
cirese pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net