Femeia fatală a anilor '70. Artista orfană, fără studii, care a cucerit actori celebri și sportivi de performanță

Ultima actualizare:

Artista orfană, fără studii, a fermecat publicul, dar și mulți bărbați celebri. A fost iubită de milioane de români, a atras cu mare ușurință spectatorii în sălile de spectacole și este una dintre marile actrițe pe care le-a avut România. Femeia fatală a anilor '70: irezistibila Vasilica Tastaman.

Vasilica Tastaman, actrița care a fermecat publicul, dar și mulți bărbați celebri
Vasilica Tastaman, actrița care a fermecat publicul, dar și mulți bărbați celebri

Una dintre cele mai talentate și fermecătoare actrițe din România, Vasilica Tastaman, a fost ca o văpaie în cinematografia românească. Fără studii de teatru și film, a ajuns să joace alături de actorii din „Generația de Aur” și cum a fermecat milioane de români, a fost la fel de iubită și de mulți bărbați cunoscuți de la acea vreme.

Nu a avut studii în domeniu, dar a ajuns să joace alături de mari actori 

Născută pe data de 6 octombrie 1933, la Brăila, Vasilica Tastaman a fost una dintre femeile fatale ale României. A avut o pasiune pentru teatru încă de la vârsta de 16 ani, atunci când debuta pe scena teatrului orașului natal. Deși anterior a fost o ucenică a fabricii de textile din zonă și nici studii în domeniu nu a avut, tânăra a reușit să se remarce alături de mari actori români pe cele mai cunoscute scene ale teatrelor precum Giuleși și Bulandra.

A avut o copilărie grea. A rămas fără tată la vârsta de 14 ani, iar din acest motiv, nu reușește să ajungă să își desăvârșească studiile de actorie. La 18 ani, era deja actriţă la Teatrul Giuleşti din Bucureşti, graţie doamnei director Elena Deleanu, care i-a dat lecţii de dicţie și i-a arătat cum să meargă și să dea replica pe o scenă.

Cariera Vasilicăi Tastaman s-a datorat, în cea mai mare parte, doamnei scenei românești, Lucia Sturdza Bulandra, care a văzut-o jucând pe Lipscani, în sala Rapsodia. „După spectacol, uşa cabinei mele s-a dat de perete şi am auzit un glas puternic: «Unde-i aia mică?». Era doamna Bulandra, care mi-a pus o mână pe umăr şi mi-a spus: «Eşti actriţa mea». Şi a plecat”, amintește teatrultanase.ro.

Pe cât a fost de talentată și de admirată, pe atât a fost de controversată. A atras cu mare ușurință spectatorii în sălile de spectacole, dar la fel de ușor i-a fermecat și pe bărbații din viața ei. Actrița Vasilica Tastaman a fost căsătorită de două ori, dar a avut mai multe derapaje pasionale.

A fost căsătorită de 2 ori

A fost actrița după care au suspinat actori celebri și sportivi de perfomanță. A avut doar doi soți, antrenorul Emeric Jenei, cu care a avut un băiat, Călin (singurul ei copil, de altfel), și de care a divorțat în 1973, apoi Dan Tufaru, fostul soț al Andei Călugăreanu.

În volumul „Vasilica Tastaman. Femeia fatala a României – Volumul X”, Boerescu Dan-Silviu o prezintă astfel pe actriță: „Femeia care a despărțit-o pe Anda Călugăreanu de Dan Tufaru, iubita lui Gheorghe Dinică și a altor vedete, dar și soția celebrului antrenor de la Steaua, Emeric Jenei, a fost o actriță talentată și cu mult sex appeal, care a răvășit efectiv lumea artistică a României din anii ʼ60-ʼ80”.

Ambii au divorțat de partenerii lor, iar mariajul dintre ei a durat mai puțin de un deceniu. Relația a fost una plină de urcușuri și coborâșuri, având în vedere că actrița a avut câteva escapade, în timp ce Dan Tufaru și-a înecat amarul în alcool.

S-a stins din viață fără a-și îndeplini ultima dorință

Pe lângă cei doi, un alt bărbat care i-a făcut inima să tresare a fost Gheorghe Dinică. Povestea dintre ei, chiar dacă nu a durat mult, a fost una frumoasă, după cum povestea actorul Dumitru Rudăreanu pentru „Doamne de poveste”: „Dinică era foarte discret. Eram odată și îmi zice: ia stai, mă, să-i iau un buchet de flori'. Să înțeleg că a iubit-o? Da, dar acum mulți ani, dar frumos, frumos, sentimente interioare și nu gargară inutilă”.

După o carieră fabuloasă în România, în 1981, la 48 de ani, a plecat în Suedia, împreună cu fiul său, şi s-a întors după douăzeci de ani. A decis revină în România, după Revoluție, și repeta o piesă de teatru, urmând să joace într-un spectacol, pe scena de la Comedie.

Din nefericire nu a mai apucat, plecând dintre noi cu puțin înainte de premieră. O hemoragie digestivă i-a curmat visul de a fi din nou pe o scenă românească. Vasilica Tastaman s-a stins din viață pe 30 martie 2003, la București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
geto daci jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net