Cine e Sabrina Ionescu, sportiva care a scris istorie în acest weekend. Tatăl ei a plecat din România în timpul Revoluţiei din 1989

Ultima actualizare:

Duminică dimineață, pe 18 februarie 2024, a avut loc „Stephen vs Sabrina”, un concurs inedit de aruncări de trei puncte, la All-Star Game. În premieră, jucătoarea din liga profesionistă feminină de baschet (WNBA), Sabrina Ionescu, și baschetbalistul Stephen Curry s-au „duelat” în primul eveniment de acest gen organizat de NBA.

Sabrina Ionescu în duel cu jucătorul NBA Stephen Curry, la All-Star Game / foto: Instagram
Sabrina Ionescu în duel cu jucătorul NBA Stephen Curry, la All-Star Game / foto: Instagram

UPDATE. În urmă cu câteva ore, Stephen Curry, superstarul echipei Golden State Warriors, a învins-o pe vedeta WNBA de origine română, Sabrina Ionescu, în primul concurs de aruncări de trei puncte din timpul NBA All-Star Weekend. „Stephen vs Sabrina” s-a încheiat cu scorul de 29-26 în favoarea lui Curry.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Nu mulți sunt cei care știu cine este, dar Sabrina Ionescu, în vârstă de 26 de ani, este o jucătoare din liga profesionistă feminină de baschet (WNBA). Vedeta NBA de la Golden State Warriors, Stephen Curry, 35 de ani, și starul din WNBA Sabrina Ionescu se vor înfrunta într-un concurs direct al aruncărilor de 3 puncte în cadrul ediției 2024 a All-Star Game, duminică, 18 februarie, pe arena Lucas Oil Stadium din Indianapolis.

Jucătoare americană cu părinți români a câștigat concursul WNBA de 3 puncte în 2023 cu un total de 37 de puncte și 25 de coșuri înscrise din 27 de aruncări, record al evenimentului. Precedentul record le aparținea lui Stephen Curry și Tyrese Haliburton (31 de puncte), ambii în NBA, respectiv Allie Quigley (30 de puncte), în WNBA, potrivit eurosport.ro.

Deși a primit numeroase felicitări pe rețelele sociale, Curry, considerat cel mai bun aruncător de 3 puncte din istoria baschetului, a provocat-o pe Sabrina Ionescu la un concurs televizat.

A fost desemnată cea mai bună jucătoare din WNBA în 2022 și 2023

Astfel, „Stephen vs Sabrina”, concursul inedit de aruncări de trei puncte, va avea loc în această seară și va fi televizat pe TNT.

Sabrina Ioescu fost desemnată cea mai bună jucătoare din WNBA în 2022 și 2023. De asemenea, a devenit primul jucător din NCAA (bărbaţi şi femei) care a cumulat 2.000 de puncte, 1.000 de recuperări şi 1.000 de pase decisive, deţinând de asemenea recordul de „triple duble” (26), în condiţiile în care cea mai apropiată concurentă a sa a reuşit doar 12.

Deși în prezent este o jucătoare cunoscută, și are părinți români, Sabrina s-a născut în SUA. Tatăl baschetbalistei a părăsit România în timpul Revoluţiei din 1989, iar 6 ani mai târziu, în 1995, soţia lui a venit în SUA. Doi ani mai târziu, s-a născut Sabrina, pe 6 decembrie, 1997, la Walnut Creek, California.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
Simona Halep (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
Corvinul Hunedoara, castigatoarea Cupei Romaniei (Sportpictures) jpg
Gica Hagi 1 1280x720 jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Radu Dragusin (EPA) jpg
Darya Klishina jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net