Ghetele purtate de Michael Jordan în timpul finalelor NBA, vândute cu o sumă uriașă la licitație

Sumă uriașă pentru pantofii de campion ai lui Michael Jordan! „Dynasty Collection”, o serie formată din 6 încălțări purtate de fostul jucător profesionist american de baschet în timpul finalelor NBA s-a vândut cu o sumă imensă, stabilind un nou record mondial de licitație pentru ghete purtate în timpul meciurilor

Suma record cu care au fost vândute la licitaţie ghetele lui Michael Jordan / foto: Arhiva Click!
Suma record cu care au fost vândute la licitaţie ghetele lui Michael Jordan / foto: Arhiva Click!

Un set de șase ghete Air Jordan purtate de Michael Jordan în timpul finalelor NBA, în urma cărora a câştigat titlul în 1991, 1992, 1993, 1996, 1997 şi 1998, s-a vândut la o licitație din New York cu o sumă imensă. Setul a fost numit „Dynasty Collection” și reprezintă un nou record mondial de licitaţie pentru ghete purtate în timpul meciurilor, a anunțat casa de licitații Sotheby's. Ghetele au fost achiziţionate pentru o sumă aflată pe locul doi în topul sumelor plătite pentru vreun obiect legat de Michael Jordan.

Sumă uriașă pentru încălțărilele lui Michael Jordan

Setul de șase ghete s-a vândut pentru suma record de 8 milioane de dolari. „Un moment și o piatră de hotar cu adevărat de neegalat în istoria licitațiilor, vânzarea acestor șase adidași de campion probabil că nu va fi niciodată reprodusă”, a declarat Brahm Wachter, de la casa de licitații Sotheby's, potrivit Forbes.

Vânzarea a inclus, de asemenea, un set de fotografii limitate semnate de fotograful Bill Smith care îl înfățișează pe fostul jucător profesionist american de baschet după finalele NBA din 1992, 1993, 1996 și 1998, sărbătorind în timp ce purta doar un singur pantof.

De asemenea, este un nou record pentru Michael Jordon. Anul trecut, în aprilie, o pereche de încălțăminte Bred (n.r. „Black and Red”) Air Jordan XIII, purtată de sportiv în timpul ultimei sale finale de campionat cu Chicago Bulls, în 1998, s-a vândut pentru 2.2 milioane de dolari, fiind cea mai scumpă pereche de adidași scoasă vreodată la licitație.

Și nu doar încălțările au fost vândute pe sume uriașe. Un tricou al baschetbalistului din 1998, din meciul de deschidere al finalei NBA, din celebrul sezon „Last Dance”, deţine în continuare recordul mondial pentru orice obiect sportiv purtat în timpul unui meci, după ce a fost vândut cu 10,1 milioane de dolari în septembrie 2022.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
cetatea de refugiu saschiz jpg
neurochirurgul vlad ciurea jpeg
bloc apartamente FOTO Shutterstock jpg
venus de draguseni jpg
Pothi kalymnos jpg
image png
bancomat jpeg
acoperis luat de vant craiova foto via gds.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net