Fenomen spectaculos pe cerul României! Poate fi văzut două nopți la rând

Ultima actualizare:

Un eveniment astronomic rar are loc în data de 1 și 2 martie. El poate fi văzut cu ochiul liber. Jupiter şi Venus vor apărea una lângă alta pe cerul nopţii, într-un eveniment numit conjuncţie. Cele două planete vor da impresia că se vor „săruta".

Fenomen astronomic rar pe cerul României
Fenomen astronomic rar pe cerul României

„Sărutul" așa este cunoscut acest fenomen ce apare între zeul tunetelor şi zeiţa dragostei. Spectacolul va putea fi admirat fără telescop sau binoclu, spre fascinația oamenilor. 

Conform CNN, Jupiter va părea că se deplasează spre vest, în timp ce Venus, în splendoarea sa va părea că se deplasează încet în cealaltă direcție. 

Conjuncțiile dintre planete se întâmplă frecvent, deoarece corpurile cerești orbitează în jurul soarelui aproximativ în același plan unul cu celălalt și trasează traiectorii similare pe cerul nostru.

La cea mai mare apropiere, se așteaptă ca ele să fie la o distanță de doar o jumătate de grad - aproximativ diametrul unei luni pline, a declarat Robert Massey, director executiv adjunct al Societății Astronomice Regale din Marea Britanie.

Sărutul dintre Jupiter și Venus 

Conjuncția lui Mercur și Venus, aliniate deasupra Lunii, văzută de la observatorul de pe Cerro Paranal jpg

Cel mai bun moment pentru a observa conjuncția dintre Jupiter și Venus în SUA va fi miercuri seara devreme, dar cele două planete vor continua să apară apropiate pe cerul nopții și joi, a adăugat el. Conjuncția va fi vizibilă cu ochiul liber.

Conjuncțiile nu au o semnificație astronomică deosebită, dar sunt un spectacol impresionant de văzut.

După Lună, Jupiter și Venus sunt în prezent cele mai strălucitoare obiecte de pe cer, potrivit lui Gianluca Masi, astronom la Observatorul Astronomic Bellatrix din Italia și șef al proiectului Virtual Telescope. El a organizat o transmisiune în direct pentru a urmări "sărutul dintre Venus și Jupiter".

Potrivit Adevărul.ro pentru a vedea cele două planete strălucitoare trebuie să priviți pur și simplu spre vest după apusul soarelui, iar cele două obiecte care se află la orizont ar trebui să fie vizibile cu ochiul liber. Ele vor arăta ca niște stele excepțional de strălucitoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Thassos, Grecia FOTO Shutterstock
prosoape jpeg
christian al VII lea jpeg
camera hotel png
Pestera Craniilor png
soferii in masina webp
Brezoi poza mare jpg
lacat bucatarie roman marea britanie 67958100 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net