Frica universală de diavol. Povestea adevărată din spatele panicii satanice din anii 1980

Ultima actualizare:

Poate că cea mai frecventă neînțelegere despre panica satanică - teama socială de ocultism care a tulburat SUA și alte părți ale lumii de-a lungul anilor 1980 și la începutul anilor 1990 - este că nu s-a încheiat niciodată cu adevărat.

Povestea adevărată din spatele panicii satanice din anii 1980
Povestea adevărată din spatele panicii satanice din anii 1980

Una dintre cele mai faimoase și prelungite sperieturi mediatice din istorie, panica satanică, a fost caracterizată la apogeu de reprezentările mediatice înfricoșătoare ale adolescenților fără Dumnezeu. Acest lucru, la rândul său, a dus la o serie de dosare penale importante, care au fost puternic influențate de toată isteria socială.

Majoritatea oamenilor asociază panica satanică cu așa-numitul „abuz ritual satanic”, o erupție de acuzații false făcute împotriva centrelor de zi pentru copii  în anii '80 și cu cazul West Memphis Three din anii '90, în care trei adolescenți au fost contamnați pe nedrept pentru acuzația de omucidere.

Ce a dat startul panicii satanice?

Publicarea volumului de memorii „Michelle Remembers” („Michelle își Amintește” n.r) în 1980, scrisă de un terapeut canadian, detaliind amintirile „recuperate” ale unui pacient despre tortura din copilărie provocată de un cult satanic, a stârnit frică și a fost începutul panicii satanice.

De asemenea, un nou film, „Satan Wants You” („Diavolul te vrea” nr.) – apărut recent - analizează impactul cărții asupra lumii, și, important, asupra familiilor medicului și pacientului care au devenit nu numai nume infame, ci și soț și soție.

Psihiatrul Larry Pazder și pacienta sa la acea vreme, Michelle Smith, spun povestea a ceea ce a ajuns să fie cunoscut sub numele de panica satanică – răpire, abuz sexual, conceperea și nașterea bebelușilor special în scopul de a fi sacrificați diavolului. Într-un interviu, Michelle a detaliat tortura din copilărie.

Oamenii au început să își spună poveștile

„Practic, ceea ce îmi amintesc a fost o perioadă de 14 luni din viața mea, la vârsta de cinci ani, în care am fost dată unui grup de oameni care făceau lucruri pe care nu le puteam înțelege și care mă speriau. Au sacrificat animale și au folosit fetuși de copii în ceremoniile lor”, a declarat ea într-un interviu, potrivit tabloidului Independent.

De asemenea, ea a avertizat, într-un alt interviu: „Cred că astăzi este foarte, foarte înțelept să te uiți bine unde îți lași copiii... în grija cui îți pui copilul”.

Cartea a dat startul panicii satanice, și, după cum se arată și în trailerul filmului, a dus la  afirmații similare făcute de un val de alte presupuse victime. De la Oprah Winfrey Show la Geraldo, oamenii au început să își spună poveștile.

Descriind prin interviuri teroarea larg răspândită a vremii, telespectatorii vor ajunge să înțeleagă modul în care acuzațiile unei femei au dus la condamnările nedrepte ale multor vieți nevinovate.

S-au căsătorit

Nu numai că au fost demascate afirmațiile din „Michelle Remembers”, dar Larry și Michelle vor continua să se angajeze într-o relație romantică - fiind în continuare în ochii publicului.

Fosta soție a terapeutului Larry Pazder, Marylyn, și fiica sa, Theresa, au declarat că Michelle a fost o prezență constantă în viața lor chiar înainte de publicarea cărții, sunând la toate orele și chiar urmărind familia în călătorii. Câțiva ani mai târziu, Marylyn și Larry au divorțat – urmând ca el să se căsătorească cu Michelle.

Filmul „Satan Wants You”, oferă detalii despre ședințele terapeutice dintre Larry și Michelle, dar va fi, de asemenea, prima dată când sora lui Michelle, fosta soție și fiica lui Larry se vor așeza pentru a li se spune poveștile.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!        

image
image
image
image
image
image
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net