Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători ca să alungi spiritele și energiile negre

Află care sunt fructele pe care trebuie neapărat să le ai în casă, de sărbători, dacă vrei să alungi spiritele rele și energiile negative din viața ta. Dacă ești o persoană superstițioasă, ține cont de sfaturile de mai jos.

Fructele pe care trebuie să le ai în casă de sărbători

În perioada sărbătorilor de iarnă, românii respectă numeroase tradiții populare și superstiții, transmise din generație în generație. Una dintre acestea este legată de alimentele și de fructele pe care trebuie să le ai neapărat pe masă, dacă vrei să ții departe de casă și de familie spiritele rele și energiile negative. Așa atragi norocul și sporul în viața ta.

Citește și: Topul fructelor care reduc nivelul de colesterol. Kiwi are beneficii neştiute pentru sănătate

Fructele pe care trebuie să le ai pe masă de sărbători

Primul fruct pe care trebuie neapărat să îl ai în casă și pe masa de sărbători este unul savuros și plin de vitamine. Strugurii albi sunt semn de spor și de belșug, aduc norocul în viață pe toate planurile, iar în noaptea de Anul Nou trebuie să mănânci 12 boabe de struguri albi chiar la miezul nopții. Se zice că așa vei avea parte în anul următor de 12 luni dulci ca boabele respective.

Un alt fruct cu o semnificație deosebită de sărbători este rodia. Alături de rodii, trebuie să pui în casa ta, pe masă, și niște smochine. Se spune că dacă ai mai multe pe masă și le numeri, îți vor aduce fertilitate și prosperitate în lunile următoare. În Turcia se spune că trebuie să mănânci o rodie în noaptea de Revelion, ca să ai o inimă puternică și să ai parte de sănătate.

Iată și: Ce minuni fac stafidele în organism. Sunt o sursă de zaharuri sănătoase

Portocalele atrag norocul și ele, la fel ca mandarinele, pomelo sau alte fructe rotunde. Vei avea parte de abundență și vei atrage banii ca un magnet cu ajutorul fructelor rotunde, mai ales al citricelor. Merele puse pe masa de sărbători îți asigură liniștea în viața de familie, dar și liniștea ta interioară. Dacă pui niște piersici aromate, parfumate și dulci pe masa de sărbători, se spune conform superstițiilor din popor că vei avea o viață lungă și prosperă.

Toate aceste fructe alungă spiritele rele și energiile negative, în timp ce atrag de partea ta belșugul și norocul.

Ce alimente aduc noroc 

Dacă vrei să ai și mai multe talismane, există și alte alimente despre care se spune că sunt aducătoare de spor și energii pozitive. Printre acestea se numără și carnea de pește, semn al abundenței. Se recomandă ca peștele să fie pus întreg pe masă, altfel vei avea parte de noroc cu porția în anul care vine.

Vezi și: Leacuri care ne ajută să scăpăm de viroze, bolile iernii

Legumele verzi sunt foarte bune pentru digestie și sănătate, dar se spune că atrag și banii. Așadar, poți face garnituri cu salată și ceapă verde ori castraveți cât poftești. Portofelul tău va rămâne plin tot anul următor dacă respecți această tradiție.

Există și un aliment pe care trebuie neapărat să îl excluzi de pe masa de sărbători. Nu trebuie să pui deloc carne de pui pe masă. Aduce mult ghinion și nu te va lăsa să te eliberezi de trecut ca să poți evolua frumos în viitor. Ghearele de pui nu trebuie să apară sub nicio formă în meniu, altfel nu vei avea parte de fericire în anul următor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Spovedanie foto Ziarul Lumina jpg
image
image
image
image
image
image
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
monezi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net