Gestul radical al unui sătean din Gorj. A scos din pământ conducta de canalizare a unei localități cu peste 5.000 de locuitori

În comuna Dragotești din județul Gorj, un conflict aparent banal s-a transformat într-un adevărat scenariu dramatic, atunci când un localnic a ales să acționeze drastic împotriva presupuselor dispute teritoriale și financiare cu localitatea învecinată, Mătăsari. Claudiu Pasăre, un sătean hotărât, a făcut un gest extrem prin scoaterea din pământ a conductei de canalizare ce aparținea comunei vecine, după șapte ani de bătălie în instanță cu Primăria Mătăsari, pe care a acuzat-o de încălcarea dreptului său de proprietate.

Un localnic din comuna Dragotești, din județul Gorj, a scos o parte din conducta de canalizare
Un localnic din comuna Dragotești, din județul Gorj, a scos o parte din conducta de canalizare

De la ce a pornit conflictul

Conflictul a izbucnit de la solicitarea lui Pasăre de a primi o compensație financiară în valoare de 100.000 de lei pentru dreptul de tranzit al conductei de canalizare prin terenul său. Confruntându-se cu refuzul Primăriei Mătăsari de a-i acorda această compensație, bărbatul a fost nevoit să apeleze la instanță pentru rezolvarea litigiului. După un proces îndelungat și tensionat, Pasăre a obținut în cele din urmă dreptul legal de a scoate conducta din pământ, punând capăt disputei care a durat ani de zile, scriu cei de la Adevărul.

Cu uneltele din gospodărie, Claudiu Pasăre a început să sape, subliniind că acțiunea sa este consecința unui ordin al executorului judecătoresc. Astfel, conducta de canalizare a fost scosă din pământ, lăsând localitatea Mătăsari fără această utilitate vitală.

Săteanul cere despăgubiri de 500.000 de lei

Cu toate acestea, conflictul nu s-a încheiat odată cu înlăturarea conductei, ci continuă acum în instanță cu o cerere de despăgubiri de 500.000 de lei, o sumă considerabilă față de cele 100.000 de lei inițiale. Pasăre argumentează că terenul său a suferit pagube în urma instalației conductei și că el are dreptul la o compensație adecvată.

Situația este complicată și pentru autoritățile locale, având în vedere că investiția în noua rețea de canalizare a localității Mătăsari a fost semnificativă, ajungând la un milion de euro. Viceprimarul Dorin Ionescu recunoaște că situația este una delicată și că paguba este reală, însă nu pot fi acordate despăgubiri fără o hotărâre definitivă a instanței.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
dacian captura observator jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net