Greșeala pe care o fac numeroase persoane. De ce nu ar trebui să pui niciodată șampania la frigider

Iubitorii de șampanie ar trebui să știe că această băutură trebuie să-și păstreze prospețimea, dar nu trebuie să fie prea rece! Dacă intenționați să o serviți pentru o ocazie specială, iată ce trebuie să știți despre cum modul în care ar trebui să o păstrați.

Meniul a fost bogat în  preparate gustoase,  iar şampania a curs râuri jpeg

Această licoare spumantă care ne place să o servim la ocazii speciale ar trebui să fie băută conform regulilor acestei arte. Pentru a o putea aprecia și savura cu adevărat toate aromele, trebuie să ai grijă la modul în care o păstrezi și chiar să o servești într-un mod cu totul special.

De ce nu ar trebui să pui șampania în frigider?

Când cumpărați o sticlă de șampanie este important să o depozitați în mod corect, astfel încât să vă puteți bucura de ea în mod corespunzător. Sticla ta trebuie depozitată într-un loc bine ferit de căldură și lumina naturală pentru ca șampania să își păstreze calitatea și gustul.

Temperatura ideală de păstrare a șampaniei ar fi în jur de 10 grade și, contrar a ceea ce ați putea crede, nu ar trebui să o puneți în frigider pentru că deschiderea și închiderea ușii frigiderului ar putea deteriora bulele din sticlă. Dacă tocmai ați cumpărat sticla și intenționați să o deschideți în aceeași zi, o puteți lăsa la frigider timp de două-trei ore maximum, pentru ca gustul șampaniei să nu se schimbe și să nu se usuce, deoarece dopul de la sticlă se poate oxida și aroma ei poate fi alterată.

Modul ideal de a păstra calitatea și gustul șampaniei este să o aduceți la temperatura potrivită înainte de a o servi și să o lăsați într-o găleată cu gheață timp de 30 de minute și, cu siguranță, să nu o puneți la congelator! 

Cum să bei și să servești șampanie?

Odată ce sticla de șampanie este răcită, aveți întotdeauna grijă când o deschideți, deoarece dopul ar putea să iasă departe sau să aterizeze pe cineva sau să provoace daune. Scoateți aluminiul și cușca metalică mică din jurul sticlei și răsuciți capacul cât mai ușor posibil. În mod normal, este de preferat sa nu spargi dopul de șampanie dar dacă vrei să ai impact, este un zgomot care are farmecul lui și care face parte din plăcerea de a bea șampanie.

Este important să serviți întotdeauna șampanie în pahar special, deoarece forma acestuia permite reținerea cât mai mult posibil a bulelor. De asemenea, amintiți-vă să nu turnați prea mult, aproximativ o treime, pentru ca acesta să rămână proaspătă cât mai mult timp. Nu puneți mâinile în jurul paharului ci țineți-l de tulpină pentru a nu-l încălzi!

Dacă țineți sticla deschisă după ce ați servit șampania, nu uitați să puneți un dop potrivit pentru a păstra bulele. Nu uita că șampania trebuie savurată, așa că nu ezita să o ții în gură câteva secunde pentru a-i simți din plin aroma. Șampania poate fi băută ca aperitiv la stridii, brânză sau chiar căpșuni dar merge foarte bine și în timpul unei cine cu pește sau carne.

Oricum, orice băutură alcoolică trebuie consumată cu moderație pentru a-ți păstra sănătatea!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net