„I-a executat cu sânge rece”. Crima care a intrat în istorie: un profesor și-a împușcat soția și pe amantul ei, când petreceau un weeekend romantic la băi

Sentimentul puternic de gelozie însoţit de violenţă trezeşte monştrii din oameni, iar crimele pasionale au avut loc pe teritoriul țării noastre de multă vreme. Printre cazurile care au șocat România se numără și cel al unui profesor care și-a împușcat soția și pe amantul acesteia, în timp ce petreceau un weeekend romantic la băi.

Profesorul care și-a împușcat soția și pe amantul ei, când petreceau la băi / foto: Historia
Profesorul care și-a împușcat soția și pe amantul ei, când petreceau la băi / foto: Historia

Una dintre crimele pasionale care a rămas în istorie este a unui profesor din Arad, care și-a împușcat soția și pe amantul acesteia, farmacistul Eugen Ungar, la băile din Geoagiu, unde cei doi au ales să se retragă pentru a petrece un weekend romantic.

„I-a urmărit și i-a executat cu sânge rece”

Profesorul Stănoiu i-a urmărit și i-a executat cu sânge rece. În fiecare dintre victime a descărcat câte trei focuri de revolver. Tribunalul de la Deva, care a judecat cauza, a considerat că ucigașul se face vinovat de crimă pasională, dar a reținut ca circumstanță atenuantă faptul că soțul înșelat avea dreptul la răzbunare. În consecință, pentru dublul asasinat a primit doar doi ani de închisoare și ca pedeapsă complementară pierderea drepturilor politice și civile pe timp de cinci ani”, povestește doctorul în istorie din Arad, Andrei Ando, potrivit Historia.ro.  

De asemenea, profesorul din Arad nu a făcut recurs împotriva sentinței.

Incidentul s-a întâmplat în toamna anului 1926, iar sentința a fost dată în 11 februarie 1927. Asasinul a fost judecat în stare de libertate. După pronunțarea sentinței, Tribunalul a dispus arestarea condamnatului”, mai spune doctorul în istorie.  

Istoricul arădean Andrei Ando încearcă să țină trecutul Aradului în „viață”. În ultimii ani, doctorul în istorie a adunat date și le-a publicat în diferite cărți, până acum 20 la număr. Andrei Ando este doctor în istorie al Universității din Oradea și doctor în Filologie al Universității Aurel Vlaicu din Arad.

Altă crimă pasională din trecut

Astfel de crime pasionale nu au sfârșit, una s-a produs chiar recent. De această dată motivul a fost tot gelozia: în urmă cu 11 ani, un doljean și-a înjunghiat soția într-un acces de gelozie, după ce a băut cu ea aproape doi litri de țuică. Bărbatul și-a acuzat soția că are o aventură cu un bătrân din Craiova, pe care ea îl îngrijea, și i-a tăiat gâtul cu un cuțit. Femeia s-a târât sub magazia de cereale, unde și-a dat ultima suflare la scurt timp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Diana Vanity Fair jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
legume, gradinarit jpg
Steag Romania FOTO Shutterstock jpg
lidia fecioru png
Banner Carmen Harra
carte pexels jpg
problema jpg
viroza si gripa foto pexels jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net