Iată ce se întâmplă în creierul tău când vorbești singur

Dacă vorbești cu tine însuți zilnic, ar trebui să știi ce se întâmplă cu creierul tău și cum se comportă.

Creierul caută modalități de a te implica în conversații de tot felul. Foto: Click.
Creierul caută modalități de a te implica în conversații de tot felul. Foto: Click.

Creierul este una dintre părțile corpului care trezește cea mai mare curiozitate pentru știință. Cu ajutorul acestui organ se pot studia diferite situații, de la cele mai profunde la cele mai superficiale. Iar una dintre marile dezbateri se învârte în jurul vorbirii cu sine. Ce se întâmplă în capul nostru? Cum se întâmplă și cine acționează în acele conversații? Dacă obișnuiești să vorbești singur, acest articol este pentru tine.

Asta se întâmplă când vorbești singur

Creierul trece prin procese similare atunci când gândești cuvinte ca atunci când vorbești cu voce tare, potrivit Hélène Loevenbruck, cercetător senior în neurolingvistică și șef al echipei de limbi străine la Laboratorul de Psihologie și Neurocogniție al CNRS, citat de terra.com.mx. Acest lucru, la rândul său, conform științei, înseamnă că regiunile creierului activate în timpul vorbirii interne par destul de asemănătoare cu cele activate în timpul vorbirii deschise sau vorbirii reale.

Astfel de regiuni includ lobul frontal al emisferei stângi și lobul parietal, de exemplu, care ajută la procesarea stimulării externe. Astfel, în timpul copilăriei, ne comportăm ca niște bureți absorbind constant informații noi din toate unghiurile. Potrivit lui Loevenbruck, copiii care se joacă singuri vorbesc adesea cu voce tare cu jucăriile. Cu toate acestea, de la 5 la 7 ani, acea verbalizare se înclină spre interior.

Potrivit științei, felul în care am construit perimetrele limbajului social ne determină să reprimăm aceste gesturi cotidiene de a vorbi singuri, când suntem doar copii. Pentru că vorbitul singur este descurajat, o acțiune încărcată de considerații față de vechea idee de nebunie care încă ne condiționează.

Creierului tău nu-i pasă de nicio prejudecată

Dar în adâncul sufletului tău, creierului tău nu-i pasă de nicio prejudecată, așa că, chiar dacă este ascuns, caută modalități de a continua să te implici în conversații de tot felul. Acesta devine un joc pentru adulți, deoarece are loc un dialog intern, o discuție, în care sunt implicate două roluri, din moment ce vorbim cu noi înșine și cu persoana pe care o discutăm.

Când joci singur jocul, centrii auditivi din partea stângă a creierului tău sunt activați, notează Loevenbruck. Între timp, când schimbi intern rolurile pentru a juca persoana cu care te cerți, există un fel de comutare a activării regiunii creierului în emisfera dreaptă, în zone echivalente precum lobul parietal și lobul frontal.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net