Inovator! A apărut vaccinul anti Covid fără ac! Uite cum funcționează!

Specialiștii din cadrul Universității Cambridge au inventat un vaccin anti Covid ce va putea fi administrat fără ac. Iată cum funcționează și când va apărea pe piață!

image

Au început testele clinice pentru un vaccin anti-COVID fără ac, gândit împotriva viitoarelor variante de SARS-CoV-2, relatează BBC. Deja se efectuează studii,, iar dacă totul va funcționa perfect, noul vaccin va putea fi lansat pe piață. Și nu este vorba despre un alt vaccin anti Covid, ci unul cu adevărat inovator care va funcționa în cazul tuturor tulpinilor ce vor apărea în viitor. 

image

Cum este administrat vaccinul fără ac

Vaccinul anti Covid va fi administrat printr-un jet de aer și a fost dezvoltat în cadrul unei cercetări conduse de profesorul Jonathan Heeney de la Universitatea Cambridge. El este, totodată, și directorul executiv al companiei DIOSynVax.

Participanții la studiul clinic au vârste cuprinse între 18 și 50 de ani. Studiul va avea loc la Clinica de Cercetare Southampton din cadrul Institutului Național pentru Cercetare în Sănătate din Regatul Unit. „Pe măsură ce apar noi variante, iar imunitatea începe să scadă, avem nevoie de noi tehnologii”, a declarat profesorul Heeney.

Vaccinul, numit DIOS-CoVax, folosește o tehnologie diferită pentru a lupta împotriva bolii, și ar putea conferi o protecție mai bună împotriva variantelor SARS-CoV-2, dar și împotriva altor coronavirusuri, a spus el.

E primul pas în realizarea vaccinului universal

„Este primul pas spre vaccinul universal împotriva coronavirusului pe care îl dezvoltăm, care ne va proteja nu doar de variantele ce cauzează COVID-19, ci și de viitoare coronavirusuri”, a explicat Heeney.

Actualele vaccinuri anti-COVID folosesc gene luate din proteina-țepușă a virusului pentru a determina sistemul imunitar să producă anticorpi. Noul vaccin folosește metode predictive pentru a imita familia mai largă de antigeni de coronavirus (antigenul este o substanță de natură proteică ce determină, la introducerea în organism, apariția unui anticorp), despre care cercetătorii speră că vor conferi mai multă protecție.

În plus, noul vaccin va fi administrat printr-un jet de aer, fiind astfel o alternativă pentru cei care se tem de ac.

„Acesta nu este „un alt simplu” vaccin împotriva coronavirusului, deoarece el țintește atât variantele ce generează COVID-19, cât și viitoarele coronavirusuri”, a spus și profesorul Saul Faust, director al clinicii din Southampton.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
Ion Iliescu. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net