Pentru cine devine obligatorie doza booster din februarie. Anunțul ministrului Sănătății

Alexandru Rafila a menționat în ce condiții devine obligatorie a treia doza de vaccin anti-coronavirus și a dezvăluit care este categoria de persoane care trebuie să se imunizeze în viitorul apropiat.

Doza booster devine obligatorie din februarie pentru anumite persoane Sursă: Profimedia
Doza booster devine obligatorie din februarie pentru anumite persoane Sursă: Profimedia

Persoanele pentru care au trecut mai mult de 9 luni de la efectuarea celei de-a doua doze a vaccinului anti-coronavirus trebuie să se imunizeze cu doza booster până la data de 1 februarie, a menționat ministrul Alexandru Rafila. Aceasta este data la care va expira certificatul verde digital pentru cei care nu au doza a treia.

"Este vorba de o directivă europeană", a explicat Rafila. "Măsura se aplică deocamdată doar pentru călătorii între statele UE, nu şi în interiorul ţării. În ţara noastră, o astfel de decizie va fi luată de CNSU, în cazul în care situaţia epidemiologică o va impune, a precizat ministrul". „S-ar putea să avem o oarecare revitalizare a campaniei de vaccinare dacă după data de 1 februarie va intra în funcţiune mecanismul european, directiva europeană: valabilitatea certificatului de vaccinare este prelungită dacă persoanele se vaccinează cu doza booster într-un interval care să nu depăşească 9 luni de la încheierea vaccinării”, a continuat Alexandru Rafila, conform Adevărul.

Sursă foto: Inquam Photos
Sursă foto: Inquam Photos

Alexandru Rafila, optimist în privința situației epidemiologice din România

Medicul Alexandru Rafila este de părere că anul 2022 va fi cel în care România va depăși situația critică pe care a creat-o pandemia și va reuși să intre din nou, în normalitate. 

  „Istoria naturală a pandemiilor demonstrează că aşa se întâmplă: cu cât transmisibilitatea unei tulpini creşte, scade patogenitatea. Ceea ce se întâmplă cu această tulpină, Omicron", a declarat ministrul. 

Alexandru Rafila nu va demisiona de la conducerea ministerului Sănătății

Invitat în platoul unei emisiuni televizate, Alexandru Rafila a mărturisit că își va vaccina copilul de 11 ani împotriva noului coronavirus și i-a îndemnat și pe alți părinți să procedeze la fel. Medicul este de părere că gradul ridicat de scepticism privind vaccinarea copiilor se datorează lipsei de educație pentru sănătate și sugereză introducerea unor astfel de cursuri în școli și licee.

Cât despre cariera sa politică, Alexandru Rafila nu intenționeză să demizioneze de la conducerea ministerului Sănătății, pe care consideră că l-a găsit complet nepregătit pentru a face față unei crize, atunci când a preluat mandatul. Medicul subliniază că politicienii care doresc reforme eficiente într-un timp de câteva săptămâni nu cunosc realitățile societății. 

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
magazin lidl jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net