Italianul care s-a îndrăgostit iremediabil de România. A cumpărat un deal pentru a face vin: „Am construit propria fabrică”

Ultima actualizare:

În cadrul emisiunii Agricool de la Antena 3 CNN, echipa a prezentat o poveste de succes din pitoreasca Vale a Târnavelor. Protagonistul acestui reportaj este Heiner Oberrauch, un antreprenor italian cu rădăcini austriece, care s-a îndrăgostit de România atât de tare încât s-a stabilit aici în urmă cu peste două decenii. A achiziționat un deal, a plantat vie și în prezent produce vinuri de calitate.

Heiner Oberrauch s-a îndrăgostit de România
Heiner Oberrauch s-a îndrăgostit de România

Aromele distincte și peisajul idilic au fost atât de captivante pentru Heiner Oberrauch, încât a decis să-și construiască un viitor pe Valea Târnavelor.

„Am venit în România acum 20 de ani pentru a produce articole sportive, iar în urmă cu 15 ani am construit propria fabrică în Târgu Mureș. După aceea, am descoperit această frumoasă Vale a Târnavelor și m-am îndrăgostit de acest loc. Am constatat că, din punct de vedere istoric, a fost o importantă regiune viticolă”, a povestit Heiner Oberrauch.

A vrut să profite de această oportunitate unică

Analizele solului au arătat rezultate excelente, ceea ce l-a convins să profite de această oportunitate unică.

„Familia mea are o tradiție în vinificație. Producerea vinului este în sângele nostru, așa că am decis să construim o cramă aici. Ne simțim ca acasă și colaborăm foarte bine cu autoritățile și localnicii, motiv pentru care am decis să investim și mai mult în România”, a adăugat Heiner Oberrauch.

În 2011, au produs primul lor vin, iar acum doi ani au decis să se extindă și să aducă tehnologie avansată din Italia. Produc o gamă variată de vinuri, atât autohtone, cât și internaționale.

„Solul argilos și vânturile favorabile ne ajută să obținem vinuri cu o aciditate excelentă, proaspete, tinere și semiaromatice, perfecte pentru serile de vară. Feteasca regală din zona noastră are, de asemenea, un mare potențial de învechire”, a explicat Mircea Matei, CEO.

„Producem vinuri liniștite, rose, un vin dulce și două vinuri spumante. Probabil suntem lideri în România la feteasca regală, deoarece avem acest dar divin, această Vale unde feteasca regală se simte ca acasă”, a precizat Mihai Deneș, director de producție și oenolog.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net