Leguma banală care l-a îmbogățit pe un român. A dat lovitura cu doar 1.000 de euro

Un tânăr, în vârstă de 29 de ani, s-a întors din străinătate pentru a-și îndeplini visul de a deveni fermier în România. A investit într-o fermă din Arad, iar acum este al doilea an când se bucură de cultura de varză plată. 

Tânărul a visat să devină fermier încă din copilărie Foto: Shutterstock
Tânărul a visat să devină fermier încă din copilărie Foto: Shutterstock

Leguma banală cu care a dat lovitura un român

Un tânăr legumicultor arădean a venit din străinătate pentru a investi într-o fermă din localitatea sa natală. Acum este al doilea an când se bucură de cultura de varză plată,  Autumn King, o varză foarte căutată în zonă, scrie agrointel.ro. 

Administratorul Riv Farm Curtici, Ionuț Rotariu, din orașul Curtici, județul Arad, cultivă 60 de ari în câmp cu varză, vinete și roșii și 800 de metri pătrați de solar cu alte legume. Varza plată o cultivă deocamdată pe o suprafață de 1.700 de metri pătrați, iar în aceste zile se află în plină recoltare

Ionuț a visat să devină fermier 

Ionuț Rotariu a spus că modelul său a fost încă din școala primară cunoscutul fermier Dimitrie Muscă, a cărui fermă a avut ocazia să o viziteze alături de alți colegi. De atunci a avut acest vis, să devină el însuși fermier. 

„Am făcut agricultură de când am fost copil. Acesta este al doilea an de când am reluat activitatea. Mi-am dorit să fiu fermier de când, în clasa a III-a am vizitat ferma domnului Dimitrie Muscă. Atât de tare mi-a plăcut, că am zis că vreau să devin fermier. Cu gândul acesta am plecat afară, să adun bani, să investesc în țară într-o afacere în agricultură.

Acum am 28 de ani și am fost plecat pentru a lucra în străinătate. De la 19 ani până la 27 am muncit în străinătate, iar apoi m-am întors și mi-am deschis propria afacere, aici, în țară. Astăzi este prima zi când onorez o comandă, am semnat un contract cu un depozit, mă aflu chiar în câmp la cules de varză plată. Anul viitor doresc să extind suprafața cultivată cu varză plată cu încă 2 hectare”, a spus tânărul fermier Ionuț Rotariu.

Varza plată, Autumn King

Este un hibrid de varză cu căpățână plată, greutate medie de 2,0- 2,5 kg, frunza subțire și rezistență bună la crăpare. Planta este compactă, cu o creștere viguroasă și rezistentă la Fuzarium. Ajunge la maturitate după 65-70 zile de la plantare. Este unul dintre cei mai utilizați hibrizi de către fermieri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
sistemul antiaerian rus S-300 FOTO Rush Hour Daily
image
image
image
image
image
image
1 copii scoala gradina legume jpeg
3 argumente care te vor convinge că achiziționarea unei mașini nu este necesară dacă locuiești în București jpeg
imperiul roman jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
revolut jpeg
larisa iancu alexandru olaru jpg
Medici doctori coronavirus  coronavirus COVID 19 pandemie spital FOTO Shutterstock
telefon mobil  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net