Meseria inedită care i-a schimbat viața. Povestea impresionantă a unei românce din Italia: „Am decis să încerc și am reușit”

Foarte mulţi români care trăiesc în străinătate au în spate poveşti impresionante şi experienţe ce merită povestite. Este și cazul unei femei care a câștigat simpatia italienilor, după ce și-a făcut povestea cunoscută. Născută și crescută în România, Bulgaru Floarea-Ana s-a stabilit în Italia și are un job pe care mulți îl consideră neobișnuit, dar pentru ea a fost o decizie inspirată de visurile și ambițiile din copilărie.

Jobul inedit care i-a schimbat viața unei românce din Italia / foto: Facebook
Jobul inedit care i-a schimbat viața unei românce din Italia / foto: Facebook

Bulgaru Florea-Ana s-a născut și a crescut în România. Ea a urmat un drum plin de provocări și sacrificii pentru a ajunge unde este acum. Înainte de a intra în lumea transporturilor, a lucrat în diverse domenii, inclusiv la Inspectoratul Școlar și în companii private din orașul său natal, Tulcea, cât și în activități de voluntariat.

Decizia de a se alătura echipei de transport din Savona a fost rezultatul unui concurs la care a participat în luna ianuarie a acestui an. De atunci, ea a devenit un membru iubit și respectat al comunității, aducând zâmbetul pe chipurile celor cu care intră în contact zilnic.

„Am decis să încerc și am reușit, spre marea mea satisfacție”

„Ce frumos este să vezi o femeie conducând un autobuz...Este frumos să vezi că, din când în când, și femeile conduc autobuze, este o mare responsabilitate”, a declarat Florea-Ana, relatează observator.ro.

Pentru Florea-Ana, condusul autobuzelor nu este doar o slujbă, ci o pasiune și o mare responsabilitate. Ea lucrează pentru un serviciu de transport școlar și are contact direct cu copiii. Acest lucru îi oferă o mare satisfacție.

„Inițial m-am gândit să fiu șofer de camion, dar apoi un prieten de-al nostru, fost șofer TPL, m-a sfătuit să încerc să conduc autobuze, deoarece se căutau șoferi pentru autobuze școlare. Obișnuită să lucrez cu copii și tineri, am decis să încerc și am reușit, spre marea mea satisfacție”, a mai dezvăluit românca.

Deși pentru mulți, alegerea unei cariere în domeniul transporturilor poate părea neobișnuită, pentru ea a fost o decizie inspirată de visurile și ambițiile din copilărie. În ciuda dificultăților și temerilor inițiale, ea și-a depășit limitele și a urmat o cale care i-a adus împlinire și satisfacție.

„Există multe temeri! Am fost lovită de o mașină, pe o trecere de pietoni pe zebră, când eram în clasa întâi. Până la 20 de ani, am avut coșmaruri... Mi-am dat seama că dacă nu-mi depășesc singur temerile, nimeni nu o va face pentru mine. Așa că, după un an de facultate, mi-am luat permisul de conducere și mi-am depășit anumite anxietăți cu ajutorul șofatului, care m-a pasionat imediat. În ceea ce privește responsabilitatea, da, este multă! Este o meserie foarte delicată care nu-ți permite nicio clipă de distragere a atenției. Șoferul de autobuz este ca un mecanic de tren, un căpitan de navă, un pilot de avion... El are responsabilitatea atâtor vieți în timpul deplasării zilnice.

„Cel mai important lucru este să pui dragoste în tot ceea ce faci”

Îmi amintesc că în România, când mă urcam în autobuz, știam că din acel moment viața mea și a fiicelor mele se află în mâinile șoferului, așa că aveam o mare stimă și respect pentru el. Totuși, recunosc, pe atunci nu m-aș fi gândit niciodată să fac această meserie”, a mărturisit Florea-Ana.

Românca este o mamă devotată și o prietenă iubitoare. Ea a instalat un „Radio News – Scuolabus” în autobuzul școlar, întâmpinându-i cu căldură pe copii înainte de începerea școlii.

„A fi șofer de transport public necesită multă atenție și energie. Contactul cu oamenii este foarte important și necesită, de asemenea, să știi cum să gestionezi cât mai bine anumite situații. Dar, în cele din urmă, așa cum spunea tatăl meu, cel mai important lucru este să pui dragoste în tot ceea ce faci”.

Pentru Florea-Ana, fiecare zi este o oportunitate de a împărtăși dragoste și bucurie, atât în viața profesională, cât și în cea personală. Povestea ei de viață este un tribut adus curajului, perseverenței și pasiunii de a face lumea mai bună.

„Pacea de mâine începe cu prietenia de azi”, spune românca din Italia, amintind motto-ul unui Festival Internațional din România care îi este drag, „Peștișorul de aur”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net