Cum a reacționat o româncă stabilită în Irlanda de Nord când a văzut cât costă carnea în România: „Am rămas șocată”

O româncă stabilită în afara ţării a rămas șocată atunci când a văzut cât costă un kilogram de carne în România. Și nu este singura căreia nu i-a venit să creadă, căci tot mai mulți români sunt afectați de prețurile tot mai mari ale alimentelor.

Reacţia unei românce când a văzut cât costă carnea la noi în țară / foto: Shutterstock
Reacţia unei românce când a văzut cât costă carnea la noi în țară / foto: Shutterstock

Creșterea prețurilor la alimente în țară reprezintă un șoc nu doar pentru români, ci și pentru cei care locuiesc în străinătate. Și străinii sunt surprinși să vadă prețurile din România. Înainte de expirarea plafonării adaosului comercial la alimentele de bază, Guvernul și magazinele mari au decis ca măsura să fie prelungită pentru două luni, până la finalul lunii martie, potrivit observator.ro.

Șase produse introduse înainte de Crăciun vor dispărea de pe lista alimentelor plafonate, precum cozonac, smântâna cu 12% grăsime, bulionul de roșii, carnea tocată, drojdia și margarina. Aceste produse s-ar putea scumpi cu până la 10%. În schimb, s-ar putea ieftini untul și gemul. Se va reduce preţul la un produs extrem de important pentru masa de Paşte: carnea de miel.

„Am rămas șocată de prețurile care sunt”

Specialiștii atrag atenția că, pentru a evita pierderile, unii retaileri cresc prețurile la alte produse pentru a crește profitul. Prețurile detergenților și ale produselor de igienă au crescut, dar este posibil să existe creșteri de prețuri și la alte categorii.

Astfel, cum prețurile anumitor produse a crescut, oamenilor le este greu să cumpere alimente de bază cu pensiile mici. Majoritatea persoanelor în vârstă nu fac față scumpirilor: „Au crescut foarte mult și pensiille noastre sunt atât de mici că nu ne permitem”, a declarat un localnic pentru sursa menționată.

Și o româncă stabilită în Irlanda de Nord spune că prețurile din România sunt mult prea mari pentru produsele alimentare: „Eu trăiesc în Irlanda de Nord. Acolo este altă viață, iar când am venit acasă, am rămas șocată de prețurile care sunt”. Întrebată dacă e mai scump la noi în țară, românca a declarat că: „Da. La carne, lactate”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Turmă de zimbri Romania. FOTO The Guardian
image
image
image
image
image
image
fete plaja pixabay jpg
fructe si legume 1 jpg
Femeia care a stat 40 de ani langa Arsenie Boca  Povestea cutremuratoare a acesteia  Duhovnicul nu a lasat o sa se omoare 1 jpg
media 147912327094867400 jpg
simfonia apei sursa PMB 768x382 jpg
flori jpeg
cirese pixabay jpg
Janiel Verainer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net