Ce experiență a trăit un italian într-o închisoare din România. „O situație inumană”

În vârstă de numai 26 de ani, un cetățean italian condamnat în primă instanță pentru trafic internațional de droguri, vorbește despre experiența traumatizantă pe care a avut-o în cele nouă luni în care a stat închis la Poarta Albă.

Italianul a fost condamant la 8 ani și 6 luni / foto: Shutterstock
Italianul a fost condamant la 8 ani și 6 luni / foto: Shutterstock

Pe numele său Filippo Mosca, problemele pe care sicilianul în vârstă de numai 26 de ani le-a avut cu legea au început în aprilie 2023. Potrivit informațiilor oferite de către cei de la observatornews.ro, se pare că tânărul a hotărât să meargă la un festival din Constanța, alături de câțiva prieteni. Cu toate acestea, ce ar fi trebuit să fie o simplă vacanță a sfârșit prin a-i schimba complet mersul vieții sicilianului, după ce el și prietenii săi au fost prinși cu droguri.

Acesta i-a povestit mamei sale, Ornella Matraxia, în ce condiții trăiește la Poarta Albă, după ce a fost condamnat, în primă instanță, la o pedeapsă de 8 ani și 6 luni de închisoare, pentru trafic internațional de droguri.

„Am fost duși într-o celulă din secția 5, care nu fusese folosită de mult timp. Era un covor de excremente. Chiar și saltelele, toate consumate, erau pline. Erau țânțari și muște peste tot. Lângă toaletă era o găleată imensă plină de gunoaie. O situație inumană”, îi spune acesta mamei sale, conform sursei citate.

„Erau țânțari și muște peste tot”

De asemenea, acesta spune că mâncarea și hainele sunt furate deoarece ar exista o piață neagră pentru acestea. „Ne fură mâncarea, hainele. Există o piață neagră pentru haine. Mulți dintre cei de aici sunt săraci, analfabeți”, mai spune italianul, conform sursei.

Filippo Mosca mai spune și că nu are acces la alte medicamente decât cele ale infirmeriei. „Numai cele trecute prin infirmerie sunt permise. Am încercat să merg la spital, dar nu s-a rezolvat nimic. Mi-au luat pur și simplu accesul chiar și la banii pe care mi-i trimisese familia.”

Cazul acestuia deja a ajuns la Bruxelles, iar Eurodeputatul Pietro Bartolo intenționează să ceară în mod oficial socoteală pentru condițiile în care se află italianul, la închisoarea Poarta Albă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net