Se înmulțesc cazurile de gripă din România! Un medic trage un semnal de alarmă: „Nu știu să fi văzut atât de multe...”

Țara noastră se confruntă cu o situație îngrijorătoare iar Ministerul Sănătății deja a declarat stare de alertă epidemiologică. Cazurile de gripă sunt din ce în ce mai numeroase, iar un medic important din România mărturisește că nu își amintește să mai fi văzut o situație atât de gravă.

Tot mai multe cazuri de gripă în România / foto: Pexels
Tot mai multe cazuri de gripă în România / foto: Pexels

Potrivit celor de la adevarul.ro, Sandra Alexiu, preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, a scris, într-o postare pe pagina sa de Facebook, despre situația îngrijorătoare din țara noastră. Cazurile de gripă sunt din ce în ce mai numeroase, iar doctorul Sandra Alexiu ne spune că primele 24 – 48 de ore sunt decisive, atunci când vine vorba despre acest diagnostic.

„Nu știu să fi văzut atât de multe cazuri de gripă zilnic în cabinet, cum vad de 3-4 săptămâni încoace. E drept că acum având la îndemână teste rapide accesibile e mai ușor să pui diagnosticul mai repede și sa câștigi timp. Am reușit să obținem fonduri la AMFB să achiziționăm pentru colegii din București și Ilfov 360 de cutii de teste rapide combinate gripă A+B și Covid”, scrie dr. Sandra Alexiu, în postarea sa.

„Cu cât diagnosticăm mai rapid de la primele simptome, cu atât putem acționa mai repede cu antivirale disponibile atunci când e cazul. Primele 24-48 de ore sunt decisive!”, mai spune medicul, conform sursei.

Numărul cazurilor de gripă a crescut alarmant

„Dar cea mai importantă armă contra gripei este vaccinarea, care se face de la vârsta de 6 luni! Sper că toți cei care trec acum prin gripă prima dată în viață și văd cât e de rău să țină minte până la 1 octombrie când va începe vaccinarea pentru sezonul următor!”, scrie aceasta, în încheiere.

Se pare că în ultimele trei săptămâni, numărul infecțiilor respiratorii ce sunt înregistrate săptămânal s-a dublat față de perioada de la începutul anului, iar numărul deceselor s-a triplat. Din acest motiv, cei de la Ministerul Sănătății au decis că este necesară declararea stării de alertă epidemiologică, din cauza numărului de cazuri de gripă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Joseph Maroon01 jpg, FOTO facebook/Joseph Maroon
image
image
image
image
image
image
pestera Farcu jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
carmen harra jpg
bell pepper 569070 1280 jpg
femei celebre iubiri jpg
virbanc 1280x720 jpg
Traditii de Florii jpg
pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net