Misterioasa moarte a celui mai puternic conducător al hunilor. Soția l-ar fi ucis în noaptea nunții

Dintre toți conducătorii barbari ai lumii Romane, Attila Hunul este cel mai cunoscut. Rămas în istorie drept unul dintre cei mai mari conducători militari, regele legendar al hunilor a murit chiar în noaptea nunții sale, iar în jurul decesului au fost create mai multe ipoteze. Se crede că acesta ar fi fost ucis chiar de soția sa, la vârsta de 58 de ani.

Attila Hunul ar fi fost ucis de soția sa, chiar în noaptea nunții / Foto: Adevărul.ro
Attila Hunul ar fi fost ucis de soția sa, chiar în noaptea nunții / Foto: Adevărul.ro

Attila Hunul a fost unul dintre cei mai mari cuceritori din istorie. S-a născut în anul 395 şi a domnit între anii 433 – 453. În sursele latine, el este cunoscut sub numele de „Flagellum Dei”, tradus prin „Biciul lui Dumnezeu”. Aproape a îngenuncheat Imperiul Roman, iar războaiele de cucerire au adus hunilor ţinuturi extinse şi cantităţi impresionante de aur. O serie de controverse au rămas de-a lungul timpului despre cel supranumit „Biciul lui Dumnezeu”. De exemplu, moartea sa, cât și locul în care a fost înmormântat, a creat multe ipoteze.

Unii susțin că decesul s-a produs din cauze naturale, iar conform unei legende, a fost ucis chiar de soția sa, Ildico (sau Hilda), în noaptea nunții, la vârsta de 58 de ani. Se crede că Attila a organizat o petrecere fastuoasă în timpul nunții cu o mulțime de invitați și mult alcool.

În dimineața următoare, a fost găsit mort pe podeaua de lângă pat, cu gura plină de sânge. Cum Ildico era șocată și ghemuită într-un colț al patului, s-a presupus că l-ar fi otrăvit pentru a-și răzbuna părinții uciși în Galia. Însă, unii istorici sunt de părere că Attila a suferit o hemoragie internă în noaptea nunții sau ar fi murit din cauza excesului de alcool de-a lungul vieții.

A fost îngropat într-un sicriu cu trei straturi

Cert este că, misterul provocat de moartea sa subită, precum și locul de înmormântare neînregistrat în secolele care au urmat, au provocat o căutare febrilă a locului în care a fost îngropat, care, conform unei surse antice, conține o cantitate imensă de comori.

Istoricul antic Jordanes din secolul al VI-lea, în lucrarea „Getica”, a scris că regele legendar al hunilor a fost îngropat într-un sicriu cu trei straturi. Partea interioară ar fi fost făcută din aur, a doua din argint și ultima din fier. Aurul și argintul trebuiau să simbolizeze bogăția pe care Attila o dobândise, în timp ce fierul semnifica superioritatea militară a hunilor. Mai mult decât atât, ar fi fost îngropat și cu bijuterii și arme. Bineînțeles, se spune și că toți constructorii mormântului au fost uciși pentru a păstra locația secretă, astfel că, nimeni nu știe unde se află mormântul și nici dacă ceva din el a fost păstrat.

Potrivit unor ipoteze, s-ar putea afla în Marea Câmpie Ungară, deoarece se știe că acolo se afla cartierul său militar, astfel că este cel mai probabil să fi fost îngropat în vecinătatea sa, relatează Omofon.com. Totodată, este posibil și ca mormântul să fi fost deja găsit. În orice caz, deși unii susțin că poate rămâne ascuns pentru totdeauna, alții sunt siguri că în viitor o echipă de cercetare va descoperi misteriosul mormânt.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Epava Titanicului (© NOAA / Institute for Exploration / University of Rhode Island / Wikimedia Commons)
easter bell 3321946 1280 jpg
carti biblioteca birou jpeg
scoala jpg
preot freepik jpg
ploaie jpg
Transilvania şi Basarabia, lebedele Mării Negre (din arhiva personală a lui Constantin Cumpănă) jpg
umar kamani nada adelle nunta profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net