Mituri despre Satanism, demontate de membrii Uniunii Sataniste!: «Într-o seară am primit chemarea»

Ultima actualizare:

Religia creștină este dominantă în Europa, însă în Italia, o țară profund catolică, există mulți adepți ai Satanismul, care au explicat au explicat ce presupune de fapt acest statut și au dezmințit o serie de prejudecăți atribuite acestui cult controversat.

Mituri despre Satanism, demontate de membrii Uniunii Sataniste! (foto Pexels)
Mituri despre Satanism, demontate de membrii Uniunii Sataniste! (foto Pexels)

Creștinismul este una dintre cele mai populare religii din lume, însă la antipodul acestei doctrine se află cultul satanist care, deși foarte controversat, are o mulțime de adepți în Italia, o țară cu tradiții și valori înrădăcinate în ritul catolic. 

Sataniștii din Italia sunt organizați în două mari grupuri, cultul Satanei cei care cred în această entitate ca fiind una reală și cei din curentul ateist, în viziunea cărora Satana este un simbol al rebeliunii. 

 Jennifer Crepusculo, 33 de ani, este fondatoarea Uniunii Sataniștilor din Italia, organizație care a luat naștere în 2010. Jennifer spune că Satanismul a fost înțeles greșit de-a lungul timpului și a clarificat ce înseamnă de fapt acest concept din punct de vedere filozofic și istoric. 

Uniunea Satanistă Italiană crede în Satanismul Originar, conform căruia Satana și Demonii sunt vechii zei originali care au fost demonizați mai târziu de religiile avraamice care au vrut să înlocuiască politeismul. Figura centrală a Satanismului Originar e Zeița Mamă, femininul întunecat și strălucitor care e stigmatizat de religiile patriarhale”, a declarat Jennifer pentru Vice. 

Claudia 19 ani: «În Satanismul Originar, femeile sunt foarte respectate»

Una dintre membrele Uniunii Sataniștilor din Italia este Claudia, o tânără studentă de 19 ani, care a declarat că nu a rezonat niciodată cu valorile creștine din Biblie, iar când a auzit despre filozofia satanistă s-a simțit înțeleasă. Aceasta a vorbit familiei și apropiaților despre acest subiect, dar s-a trezit respinsă de părinți și iubită, pe când profesorii și prietenii au dorit să afle mai multe despre experiența ei. Ea a amintit de vorbele lui Papa Francis care a spus că abuzul asupra femeilor este «satanic», însă ea crede că discriminarea împotriva femeilor a fost inventată de religiile patriarhale, cum ar fi creștinismul. 

«Ca să demontez prejudecățile legate de cult, a trebuit să vorbesc deschis despre asta cu părinții, prietenii, cu unii profesori și cu iubita mea. Rezultatul a fost că prietenii și profesorii au devenit interesați de cultul meu, pe când părinții s-au înfuriat, iar iubita m-a părăsit.

Acum am o iubită pe care o iubesc foarte mult, care e satanistă ca mine, dar mi-a fost greu să fiu respinsă de prima iubită doar pentru că aveam alte convingeri spirituale. Și oricum sunt gay, deci știam deja pe pielea mea ce dureros e să fii respins doar pentru că ești diferit.

Cunosc mulți sataniști gay. În Satanismul Originar, orientarea sexuală nu are nicio importanță. Iar femeile sunt foarte respectate. Papa Francisc a zis că violența împotriva femeilor e satanică, dar în realitate, religiile patriarhale sunt cele care au promovat misoginismul.» a spus adolescenta pentru Vice

«Stereotipul satanistului care sacrifică animale: e o prostie!»

Claudia a demontat mitul potrivit căruia sataniștii sacrifică animale și a menționat că Uniunea Sataniștilor celebrează Sabatul Caritabil, iar la primul eveniment de acest gen banii strânși au fost oferiți unei asociații ce are grijă de patrupede, întrucât nicio altă organizație nu a vrut să le accepte donația. 

«La primul Sabat Caritabil am strâns două mii de euro, dar multe asociații n-au vrut să ne accepte donația din cauză că suntem sataniști. Am donat banii unui adăpost de câini și pisici, ca să demontăm stereotipul satanistului care sacrifică animale: e o prostie! Noi iubim foarte mult animalele. Pentru Satana, ele sunt sfinte.», a mai adăugat tânăra. 

Eugenio 26 de ani: «Nu credem în diavolul din Biblie»

Eugenio are 26 de ani și este satanist de nouă ani de zile. Acesta a menționat că sataniștii nu convertesc oameni și că membrii Uniunii Sataniștilor, din care face parte, nu cred în diavolul din Biblie. 
Acesta a mai subliniat că cei care fac crime și apoi se autointitulează «sataniști» nu au nicio legătură cu entitatea pe care el o divinizează, ci sunt doar niște criminali anti-creștini. 

«Într-o seară, în urmă cu nouă ani, am primit chemarea Satanei. A fost o experiență de neuitat...la un moment dat, mi-am simțit corpul plin de energie divină», și-a amintit Eugenio.

«Avem sărbători precum solstițiile și echinocțiile, dar nu există ritualuri ca să devii satanist, pentru că sataniștii se nasc, nu devin. Cel mult, se poate spune că descoperi în timp că ești satanist și alegi dacă vrei să faci ritualul de dedicare Satanei. Tocmai pentru că te naști satanist, suntem împotriva îndoctrinării copiilor.

Nu credem în diavolul din Biblie, aceea e o versiune creștină a poveștii. Pentru mine, Satana e o entitate primordială, Dumnezeul Cunoașterii, Dumnezeul sufletului uman, dar pentru mulți oameni, e o serie de stereotipuri legate de muzică, haine sau tatuaje.

Oamenii cred că sataniștii sunt criminali din cauza sataniștilor Acid (persoane care comit crime și apoi se numesc sataniști și spun că au făcut asta în numele răului). Aceia sunt chiar niște criminali, nu sunt sataniști!

Cel mult, putem spune că sunt similari cu creștinii, care ar comite crime în numele credinței lor. Acid sunt o deviație spirituală care nu se bazează pe iubirea pentru Satana, ci pe ura față de Iisus. Acid nu sunt sataniști, ci doar anti-creștini, criminali fără vocație, rebeli fără cauză.» a menționat acesta, potrivit sursei citate anterior. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
gelu duminica poveste de viata jpg
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net