Motivul pentru care Patrizia Reggiani l-a ucis pe soțul ei, Maurizio Gucci. Adevărul din spatele crimei ce a șocat o lume întreagă

Probabil că majoritatea am văzut filmul „House of Gucci”, care aduce în atenția publicului povestea tumultoasă a familiei Gucci, unde Lady Gaga o interpretează pe Patrizia Reggiani, fosta soţie a moştenitorului imperiului, Maurizio, pe care l-a ucis în 1995 . Și totuși, care este adevărul din spatele crimei care a șocat o lume întreagă?

De ce Patrizia Reggiani l-a ucis pe soțul ei, Maurizio Gucci / Foto: Arhiva Click!
De ce Patrizia Reggiani l-a ucis pe soțul ei, Maurizio Gucci / Foto: Arhiva Click!

Asasinarea lui Maurizio Gucci, în 1995, a fost una dintre cele mai mediatizate crime din istoria modernă a Italiei. În ziua de 27 martie, o zi obișnuită pentru omul de afaceri îmbrăcat la costum și încălțat cu faimoșii pantofi Gucci, el a fost împușcat de trei ori în spate de o persoană necunoscută. Toate privirile s-au îndreptat către fosta lui soție, Patrizia Reggiani.

Maurizio Gucci și Patrizia Reggiani s-au cunoscut când aveau 20 de ani, ambii fiind persoane de bani gata, el nepotul fondatorului imperiului de modă Gucci, Guccio Gucci, iar ea fiica unui om de afaceri din domeniul transporturilor. S-au îndrăgostit unul de celălalt la o petrecere din Milano. S-au căsătorit în 1972 și au devenit unul dintre primele cupluri celebre ale Italiei. Mariajul a provocat o ruptură între Maurizzio şi tatăl lui, Rodolfo, care a dezaprobat originea lui Reggiani şi, fără îndoială, personalitatea ei puternică, însă a revenit la sentimente mai bune după ce s-a născut nepoata sa, Alessandra.

A aflat că soțul ei se întâlnește cu o femeie mai tânără decât ea

Însă iubirea lor nu putem spune că a durat extrem de mult. După moartea lui Rodolfo în 1983, când Maurizio a moştenit 50% din acţiunile Gucci, totul a început să se destrame. În 1985, a luat decizia de a divorța de Patrizia. Și totuși, procesul a fost atât de complex, încât a durat aproape un deceniu.

În tot acest timp, Patrizia susține că relația lor a devenit din ce în ce mai tulbure, iar căsnicia s-a terminat deoarece el a abandonat-o brusc. Maurizio a spus că pleacă la Florența pentru o călătorie de afaceri, dar nu s-a mai întors niciodată acasă. În anul 1991, au divorţat, iar în 1992, ea a fost diagnosticată cu o tumoare pe creier, timp în care, potrivit ei, bărbatul nu a vizitat-o și nu i-a oferit niciun sprijin. Ulterior, a aflat că Maurizio se întâlnește cu o femeie cu 10 ani mai tânără decât ea, Paula Franchi.

A fost găsită vinovată de uciderea fostului ei soț

Această femeie ar fi fost motivul pentru care furia creștea în Patrizia, în ciuda faptului că Gucci a fost de acord la divorț să îi plătească fostei sale soții o pensie anuală de 1,47 milioane de dolari. Ea a dezvăluit într-un interviu că cea mai mare teamă a fost că fiicele ei vor trebui să împartă moștenirea cu altcineva și oricum, chiar dacă divorțul se finalizase, toată lumea cunoștea gelozia femeii, potrivit Atlas Geografic

Astfel, pe data de 27 martie 1995, Maurizio a fost împușcat de patru ori de către un asasin plătit. Toate privirile s-au îndreptat către Patrizia, fiind principalul suspect în uciderea lui, însă lipseau indicii care să dovedească acest lucru. Pe 31 ianuarie 1997, Patrizia Reggiani a fost arestată, iar în 1998 a fost condamnată pentru uciderea soțului ei la 29 de ani de închisoare. Tot atunci a devenit cunoscută sub numele de „Văduva Neagră".

În anul 2000, curtea de apel din Milano a confirmat condamnarea, dar a redus pedeapsa la 26 de ani, iar Reggiani a încercat să se sinucidă, spânzurându-se cu un șiret, dar a fost salvată. Ea a ajuns să facă doar 16 ani de închisoare, până la eventuala eliberare în octombrie 2014.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Vinerea Mare, cea mai neagră zi a creștinismului  Ce semnificație are Prohodul Domnului jpeg
image
image
image
image
image
image
Metrou Basarab 2048x2048 jpg
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net