Motivul real pentru care femeile ies dintr-o relație. Secretul dezvăluit de un celebru psihoterapeut

În lumea complicată a relațiilor interumane, psihoterapeuții devin adesea martorii unor povești complexe și delicate, în care emotiile și interacțiunile dintre parteneri joacă un rol esențial. Psihoterapeutul Oana Nicolau, cunoscută pentru perspectivele sale profunde și abordarea empatică, a dezvăluit un secret important care stă la baza deciziei multor femei de a părăsi o relație.

Cuplu cu probleme. Foto: Shutterstock.
Cuplu cu probleme. Foto: Shutterstock.

Motivul real pentru care femeile ies dintr-o relație

"Știi de ce ești părăsit? Nu cred că te-ai gândit la asta așa că îți spun eu. Femeile nu pleacă din cauza unei singure greșeli, ci din cauza unui obicei pe care l-ai dezvoltat, acela pe care l-ai transformat în lipsă de respect, lipsă de atenție, disponibilitate și afecțiune", a declarat psihoterapeutul Oana Nicolau.

Psihoterapeuta subliniază că femeile, în general, sunt dispuse să depună efort pentru a-și îmbunătăți relațiile și ar prefera să repare problemele decât să înceapă de la zero cu altcineva. Cu toate acestea, rămânerea într-o relație în care predomină tristețea în detrimentul bucuriei poate duce la oboseală și epuizare emoțională pentru cele mai loiale partenere.

Chiar și cele mai loiale femei vor obosi

"Chiar și cele mai loiale femei și cele mai răbdătoare, înțelegătoare vor obosi în cele din urmă. Dacă au stat atât de mult într-o relație în care mai mult au plâns decât au râs să știi că nu vor rămâne pentru totdeauna", a avertizat psihoterapeutul.

În momentul în care relația devine o sursă constantă de durere și dezamăgire, femeile pot lua decizia de a se elibera de această povară și de a căuta fericirea în altă parte. Totuși, psihoterapeutul oferă și o cale de îmbunătățire în al doisprezecelea ceas: "Asumă-ți responsabilitatea pentru comportamentele tale și fii deschis la a schimba ceea ce este nevoie pentru a pune umărul la construcția unei relații sănătoase".

În concluzie, a înțelege că respectul reciproc, atenția constantă și disponibilitatea emoțională sunt cheile pentru menținerea unei relații sănătoase poate reprezenta o schimbare semnificativă în perspectiva fiecărui partener, contribuind la consolidarea și sănătatea relației de cuplu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net