Nu este o pădure, ci un singur copac! Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați

Arată ca o pădure, însă este, de fapt, un copac! „Uriașul copac Banian”, „Marele Banian” sau „Uriașul Banian”, cunoscut şi sub denumirea de „copacul-pădure”, din Kolkata, Howrah, India, este cel mai faimos copac din țară. Are o vârstă de peste 250 de ani și o întindere de circa 18.918 de metri pătrați (aproximativ 1.89 hectare).

Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați
Marele Banian, arborele care ocupă o suprafață de aproape 19.000 de metri pătrați

Un gigantic banian, care se întinde pe o suprafață de aproximativ 18.918 metri pătrați (1.89 hectare), este arborele care atrage, la grădina botanică Acharya Jagadish Chandra Bose, în apropiere de Kolkata, India, mai mulți vizitatori decât toate celelalte plante expuse, provenite de pe cinci continente. Nu-ți vei putea da seama de la distanță, vei avea impresia că este o pădure, când în relitate este, de fapt, un singur copac.

„Uriașul Banian” sau „Marele Banian” are o vârstă de peste 250 de ani, iar partea lemnoasă care intră în pământ nu e trunchi, așa cum s-ar putea crede, ci sunt rădăcini aeriene. Trunchiul său principal a putrezit, după ce în 1884 și doi ani mai târziu, în 1886, a fost lovit de ciclon, iar în 1925 a fost atacat de ciuperci, astfel că a fost îndepărtat. De altfel, are nu mai puţin de 3.772 de rădăcini aeriene (sau crengi înfipte în pământ), potrivit timesofindia.com. 

Cel mai faimos copac din India

Marele arbore banian e o celebritate în sine, el apărând și pe timbre în India. Copacul aparține speciei „Ficus benghalensis”, care crește în mod natural în India și produce fructe similare unor mici smochine roșii, dar care nu sunt comestibile. De asemenea, este înconjurat de o șosea de 3 kilometri, și chiar și după construcția acesteia, arborele a continuat să se extindă, creând, la un moment dat, un tunel

Cu toate că în India se află cel mai mare copac banian din lume - Thimmamma Marrimanu, situat în Anantapur, Andhra Pradesh, care este inclus și în Cartea Recordurilor, cu o suprafață de 21.900 metri pătrați (2.19 hectare), cu 4.000 de rădăcini aeriene - tot Marele Banian, localizat în Grădina Botanică Indiană Acharya Jagadish Chandra Bose, din Kolkata, Howrah, este cel mai faimos copac din țară.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
maria rosetti foto profimedia
458437122 870456645177839 534907509484121244 n jpg
spania istock jpg
slujba inviere 10 jpeg
ulei motor istock jpg
Orasul Zlatna Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (66) jpg
Impozit - calcule - facturi - FOTO Shutterstock
satul maguri captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net